Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Na světluškový rej do Zlína, za medvědy do Tábora

Ať už vaše rodina tráví podzimní období raději v teple a suchu, nebo se na počasí neohlíží, z víkendové nabídky aktivit si jistě něco vybere. Otužilejší jedinci mohou vyrazit do zoo v Táboře, na zlínský průvod za světluškami nebo do obory Hvězda. Ostatní naláká třeba filmové promítání v Plzni.

Foto: Archiv Zoo Tábor

Do táborské zoo se o víkendu jeďte podívat na medvědy.

Článek
Praha

Noc divadel na Hlavním nádraží

V rámci Noci divadel zve kulturní nadšence v sobotu do svých prostor Hlavní nádraží v Praze. Návštěvníci si tam budou moci od 13:00 do půlnoci prohlédnout kulturní prostory pravého křídla Fantovy budovy, a to včetně vládních salónků. Budou zde odehrána tři představení Nejlokomotivovatější lokomotiva – od 15:00, 16:30 a 18:00. Více čtěte zde.

Pohádkový les v oboře Hvězda

Strašidelný pohádkový les s herci v kostýmech se uskuteční v sobotu od 13:00 do 16:00 v oboře Hvězda. Na dvoukilometrové trase potkáte nejen strašidla, ale také princezny nebo skřítky. Trasa začíná u hlavního vstupu do Hvězdy z ulice Na Vypichu a končí u letohrádku. Vstup na akci bude zdarma. Více hledejte zde.

Středočeský kraj

Svatomartinské posvícení na zámku Loučeň

V sobotu se od 12:00 do 18:00 na zámku Loučeň koná tradiční podzimní svatomartinské posvícení. Těšit se můžete na příjezd sv. Martina, putování za svatomartinskými světýlky nebo turnaj jezdců na koních. V neděli jsou připraveny ve stejném čase už „pouze“ husí hody a degustace vín. Více zde.

Lidové Vánoce v Polabí

Přijďte se podívat na vánoční výstavu od pátku až do 29. prosince mezi 9:00 a 16:00 do Polabského národopisného muzea v Přerově nad Labem. Tento víkend se můžete v rámci doprovodného programu těšit na ukázky zpracování ovčího rouna, uvidíte košíkáře nebo dřevořezbáře při práci. Na programu je také vánoční pečení. Více se dočtěte zde.

Jihomoravský kraj

Vítání sv. Martina v Blansku

Tradiční podzimní slavnost spojená s vítáním sv. Martina se koná v Blansku od pátku až do neděle. V sobotu od 17:00 se můžete vydat na pochod světýlek ke kostelu a v 18:00 přijede sv. Martin na bílém koni. V neděli od 9:00 se přijďte podívat na řemeslný jarmark v zámeckém parku. Kompletní harmonogram akce naleznete zde.

Jihočeský kraj

Komentovaná krmení medvědů v Zoo Tábor

Akci s názvem Šest medvědů s vlky můžete navštívit v sobotu v zoologické zahradě v Táboře. Uvidíte nejen komentovaná krmení medvědů, ale budete moci pozorovat jejich soužití s vlky. Součástí programu bude také výtvarná dílna na téma výroby medvídků. Více informací zde.

Královéhradecký kraj

Vánoční trhy na Kuksu

O tomto víkendu se vydejte na zámek Kuks na tradiční podzimně zimní vánoční trhy. Proběhnou v sobotu i v neděli vždy od 9:00. Více hledejte zde.

Řemeslný trh v Hostinném

Jarmark lidových a rukodělných řemesel můžete navštívit v neděli od 10:00 do 18:00 na náměstí v Hostinném. Uvidíte řemeslné výrobky od keramiky, přes malování na sklo, až po výrobky ze dřeva, kůže nebo proutí. Další informace čtěte zde.

Pardubický kraj

Za strašidly do Moravské Třebové

Na krátkou procházku své ratolesti můžete vytáhnout v sobotu do Moravské Třebové. Na trase je čekají strašidla, úkoly i všelijaké nástrahy. Akce se koná od 17:00 do 21:00 na Křížovém vrchu. Sraz bude v 17:00 u smuteční síně. Více hledejte zde.

Karlovarský kraj

Za Bobíkem do Karlových Varů

V sobotu vezměte své děti za Bobíkem na jeho show do obchodního centra Fontána v Karlových Varech. Akce plná písniček, hudby, tancování a soutěží, se koná od 14:00 a od 16:00.

Liberecký kraj

Den řemesel v Kryštofově Údolí

V neděli od 9:00 je v Kryštofově Údolí připraven den plný řemesel. Tvůrčí činnosti se budou konat v Domě řemesel a těšit se můžete na keramiku, krajky, drátování i na ukázky pečení vizovického pečiva. Bližší informace najdete zde.

Za perníkovou chaloupkou do Liberce

Na pohádkové představení O perníkové chaloupce se vydejte s dětmi v sobotu od 10:00 do nákupního centra Plaza v Liberci. Tradiční sobotní představení zajišťuje Sváťovo divadlo.

Olomoucký kraj

Jarmark řemesel 

Česko-polský řemeslný jarmark můžete navštívit v sobotu od 13:00 do 19:00 v Kulturním domě Staré město. K vidění budou ukázky řemeslné tvorby z Česka i Polska. Pro děti budou k dispozici řemeslné dílničky s hrnčířským kruhem a malováním na kamínky. Více zde.

Moravskoslezský kraj

Cesta za pokladem v Ostravě

Pirátská cesta za pokladem láká všechny děti v sobotu od 15:00 do 18:00 v obchodním centru Galerie v Ostravě. Děti se mohou těšit na pirátskou zábavu, písničky i soutěže.

Cestující festival v Ostravě

Koncert pro děti i dospělé proběhne v sobotu od 13:00 v divadelním sále Domu kultury v Ostravě. Diváci tu zhlédnou vystoupení pěveckých, tanečních a folklórních souborů z Litvy a Česka. Vstup na akci bude zdarma. Více čtěte zde.

Plzeňský kraj

Podzimní sklizeň v Plzni

Podzimní sklizeň, filmový festival věnovaný dětským filmům, probíhá v Plzni až do neděle. Páteční program zahrnuje projekci soutěžních filmů v Měšťanské besedě. Od 19:00 se můžete těšit na film Čtyřlístek ve službách krále. Také v sobotu proběhne soutěžní projekce filmů. Po ní bude následovat vyhlášení výsledků. Neděle se ponese ve stylu sci-fi. Celý program si prohlédněte zde.

Ústecký kraj

Divadelní festival Vítr z hor

Divadelní festival se koná ve Varnsdorfu v Českém Švýcarsku od pátku do neděle a je určen dětem i dospělým. Děti jistě nadchne nedělní divadelní představení s názvem Cirkus Anpu. Začne v 15:00 a bude vyprávět o klaunovi, který toužil mít cirkus bez klecí a mříží. Bližší informace naleznete zde.

Vysočina

Skřítek Fábula je o rok starší

Skřítek Fábula z říše pohádek v Kamenici nad Lipou slaví v sobotu narozeniny. Přijďte je s ním oslavit a poradit ostatním obyvatelům říše, co skřítkovi koupit jako dárek. S každým, kdo mu přinese nějakou drobnost, se skřítek podělí o kousek ze svého narozeninového dortu. Více hledejte zde.

Zlínský kraj

Valašský řemeslný trh v Rožnově pod Radhoštěm

Krajkářský a řemeslný trh se koná ve Valašském Meziříčí v pátek a v sobotu v prostorách SOU stavebního. Obdivovat můžete originální ručně vyráběné kousky, zakoupit můžete také potřeby pro vlastní tvorbu. Tradiční řemesla předvedou čeští i zahraniční umělci. Více zde.

Světluškový rej ve Zlíně

Pohádkově laděný lampiónový průvod po stopách světlušek se koná v pátek ve Zlíně. Sraz je v 16:30 na náměstí Míru před radnicí. Na trase vás čekají pohádková stanoviště s odměnami a překvapením. S sebou si nezapomeňte vzít lampión a dobrou náladu. Více hledejte zde.

Doporučte svou akci

Pořádáte zajímavou akci, o které by podle vás měli naši čtenáři vědět? Pošlete krátký text popisující tuto událost a internetový odkaz, kde bude možné nalézt více podrobností na tipynavikend@novinky.cz. Vyhrazujeme si právo tip nezveřejnit, jeho případné zveřejnění je zdarma.

Tipy na výlety byly vytvořeny ve spolupráci s portálem www.kudyznudy.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám