Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Na Perníkiádu nebo pirátský guláš

Novinky, fis

Jestliže jsou vaše děti otužilé, vypravte se s nimi o víkendu za zvířaty nebo sportovními hrami. Pokud byste je raději viděli někde v teple, můžete s nimi zavítat třeba na festival deskových her, Hafíkovy narozeniny nebo do Světa techniky a na další místa.

Foto: Profimedia.cz

Pirátský program čeká děti v Hradci Králové. Ilustrační foto

Článek
Praha

Deskohraní 2015

Mezinárodní festival deskových her od soboty vyzývá všechny vášnivé hráče, aby přišli poměřit své schopnosti s protivníky do Tyršova domu v Praze. Utkají se v nejrůznějších deskových i karetních hrách. Více zde.

Hurá za vláčky

Velké modelové kolejiště si přijďte v sobotu od 14:00 prohlédnout na Prosek. Na akci zve Pragoclub na stanici Střížkov. Fandové mašinek si jistě přijdou na své. Více hledejte zde.

Mezinárodní den archeologie

Jak jinak než na program spjatý s historií zve Archeologický park Liboc. V sobotu od 14:00 se tam návštěvníci nejen zabaví, ale také poučí. Nahlédnou do kovářského umění, vyzkoušejí si práci s hlínou, středověkými zbraněmi, textilem i sklem. Více čtěte zde.

Středočeský kraj

Rybí hody na farmě

Farma Blaník zve od pátku do neděle na rybí hody spojené s rybářskými soutěžemi pro děti, maškarní diskotékou, zvířaty a samozřejmě také rybími delikatesami. Více se o programu dozvíte zde.

Máslovické dýňování

V sobotu od 13:00 začne v Máslovicích pestrý program s malováním na obličej, tvořivými dílnami, soutěžemi, pohádkovými motivy, a protože se jedná o dýňování, nebudou chybět ani dýňové dobroty a suvenýry. Více se dočtete zde.

Jihočeský kraj

Vláčkem do lesa

Parním vlakem za poznáním do lesa je sobotní akce, v rámci níž se účastníci svezou v 10:50 vlakem z Jindřichova Hradce do stanice Senotín, odkud se vydají do přírody. Tematické zastávky zúčastněné vždy něčemu přiučí - o lesní zvěři, myslivcích, stromech... Více zde.

Plzeňský kraj

Sokolníci a dravci

Město Holýšov zve v sobotu na ukázku dravců, která začne ve 14:00 v Domě dějin Holýšovska. Účastníci si dravé opeřence prohlédnou zblízka a od přítomných sokolníků se dozvědí mnoho zajímavostí. Více hledejte zde.

Karlovarský kraj

Hafík slaví narozeniny

Hafíkovy první narozeniny můžete oslavit v karlovarském zábavním centru U Hafíka, a to v sobotu od 13:00. Nebude chybět krájení dortu, v rámci programu si děti také zasoutěží a vyrobí Hafíkovi kreslené přání. Více najdete zde.

Ústecký kraj

Zlatý model 2015

Dům dětí a mládeže Děčín bude v sobotu mezi 9:00 a 17:00 hostit výstavu papírových modelářů, kde si prohlédnete různé stroje, věrohodně vyvedené, ale přitom z křehkého papíru. V rámci akce proběhne také PlayDay 2015, tedy hry, soutěžení a turnaje v počítačových i deskových hrách. Více se dozvíte zde.

Liberecký kraj

Koulení chleba

Ski areál Struny u Turnova láká v sobotu na slalomovou dráhu Emotikona smile, na níž odstartuje od 9:00 koulení chleba. Rodinnou zábavu si užijí nejen děti. Více hledejte zde.

Královéhradecký kraj

Pirátský guláš

U rybníku Biřička v Hradci Králové v sobotu od 9:45 proběhne pirátský program včetně vaření guláše. Účastníci si ho namíchají podle vlastní chuti. Užijete si dobrodružný pirátský program, mimo jiné s odpolední bojovou hrou. Více zde.

Kráska a Netvor na zámku

Zámek Nové Město nad Metují nabídne v sobotu mezi 18:00 a půlnocí strašidelné prohlídky na téma známého příběhu Kráska a Zvíře. Ponoříte se do něj přímo v komnatách zámku. Na speciální prohlídky je nutná předchozí rezervace vstupenek. Více čtěte zde.

Pardubický kraj

Perníkiáda

U Perníkové chaloupky pod hradem Kunětická hora na Pardubicku začne v sobotu od 10:00 Perníkiáda. Děti si užijí neotřelé sportovní disciplíny jako liščí běh s pytlem zázvoru, hod koštětem do dálky nebo běh za drakem... Více informací získáte zde.

Vysočina

Podzimní tvoření

Expozice Cesty časem v Třebíči chystá na neděli od 10:00 tvořivou dílnu pro děti. Pracovat tam budou výhradně s přírodními materiály a odnesou si povedenou podzimní dekoraci. Pro zpestření proběhnou také kvízy a různé hry. Více čtěte zde.

Jihomoravský kraj

Muzikálová jeskyně

Kateřinskou jeskyní v Moravském krasu se v sobotu od 16:00 rozezní muzikálové hity v podání herců z brněnských divadel. Více hledejte zde.

Olomoucký kraj

Podzimní mlsání na hradě

Hrad Šternberk láká návštěvníky na ochutnávku historických pokrmů, která se uskuteční v sobotu od 10:00 do 17:00. Koštování nejrůznějších dobrot zažijete na nádvoří, podle počasí případně v původní liechtensteinské kuchyni. Vše se dozvíte zde.

Zlínský kraj

Podzimní kouzlení

Dětský park Razulák v rezortu Valachy ve Velkých Karlovicích zve v sobotu odvážné děti na stezku odvahy. Akce Podzimní kouzlení začne v pravé poledne ve zdejším Gril srubu Razula. Děti čeká výroba strašidel z vydlabaných dýní, šišek, listů a dalších přírodních materiálů. V podvečer se pak vydají na stezku odvahy. Více čtěte zde.

Moravskoslezský kraj

Návrat do budoucnosti

Promítání filmu Návrat do budoucnosti a na něj navazující přednáška proběhne v sobotu a v neděli v ostravském Světě techniky. Více se o snímku i víkendovém programu dozvíte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám