Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Hledat Mikuláše nebo do skal na Čertohrátky

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento víkend se ponese jak jinak než ve jménu Mikuláše. Kromě jeho nadílky si děti užijí také bližší poznávání tradic stejně jako spoustu her a napínavých soutěží. Mikuláš o víkendu navštíví hrady, zámky, ale i zoologické zahrady.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek
Praha

Čerti na Čertovce

V sobotu se společně s dětmi můžete zúčastnit tradiční čertovské plavby. Lodě, z nichž první vypluje v 17:30 z podzemního přístaviště Judita, poskytne bezpečí před čertovským rejděním na nábřeží. Plout se bude mimo jiné Čertovkou. Více se dozvíte zde.

Mikulášská ve Filmpointu

Úkoly, pohádkové bytosti, nadílka a prohlídka pohádkových kostýmů - to vše bude na děti čekat ve Filmpointu na Barrandově po oba víkendové dny. Nebude chybět ani tvořivý program. Více čtěte zde.

Za Mikulášem do Kouzelného ostrova

V sobotu zavítá Mikuláš také do rodinného centra Kouzelný ostrov. Děti si tam užijí kreativní tvoření, soutěže, minidiskotéku a samozřejmě také nadílku. Více hledejte zde.

Středočeský kraj

Zdobení perníčků

Kokořínskou restauraci Truhlárna v neděli provoní perníčky. Od 14:00 je tam budou zdobit šikovné děti, aby si nacvičily přípravu vánočního cukroví. V 16:00 je pak potěší mikulášská nadílka. Více zde.

Mikulášský trh

GASK - Galerie Středočeského kraje - zve v sobotu mezi 10:00 a 17:00 do Jezuitské koleje na Mikulášský trh, koledy a mezi 10:30 a 11:15 také na Mikulášský průvod. Od 11:15 se pak děti mohou těšit na nadílku. Odpoledne proběhne loutková pohádka a také povídání o adventu. Více informací naleznete zde.

Jihočeský kraj

Mikulášská nadílka na Lipně

Mikuláš v sobotu navštíví také Stezku v korunách stromů Lipno. Mezi 11:00 a 14:00 se tam potkáte s Mikulášem i jeho pekelnými a nebeskými pomocníky. Děti, které si nacvičí písničku nebo básničku, dostanou dárek. Více čtěte zde.

Plzeňský kraj

Adventní inspirace

Následující tři soboty nabídnou tematické prohlídky Pivovarského muzea v Plzni. Začnou vždy od 10:00, 13:00 a 15:00. Tento týden se můžete těšit na čertovské s perníčky a vánočním stromkem. Zájemci si vyrobí slaměné ozdobičky na vlastní vánoční stromek a děti dostanou sladké překvapení. Více hledejte zde.

Karlovarský kraj

Mikulášská jízda

Vláčkem na hrad Hartenberg se v sobotu svezou účastníci Mikulášských jízd. Na hradě si pak užijí divadlo, táborák, hry, soutěže i návštěvu krčmy s pestrým občerstvením. Více zde.

Ústecký kraj

Mikuláš v zoo

Otevření pavilonu orangutanů, který se rekonstruoval, mikulášská nadílka, malování na obličej, pohádka či tvořivá dílna - to vše a ještě více čeká na děti v sobotu v Zoo Ústí nad Labem. Program zakončí rozsvícení vánočního stromku. Více čtěte zde.

Čertovský rej

Mikulášská tradice nemine ani Zoo Děčín. Od 14:00 děti prokážou svoji odvahu mezi čerty na stezce plné úkolů. Zabaví je také pohádky či opékání buřtů. Více se dozvíte zde.

Liberecký kraj

Císařské Vánoce

Příští tři víkendy podniknou návštěvníci krásného zámku Zákupy exkurzi nejen do minulosti. Dozvědí se, jak vypadají vánočně nazdobené komnaty a jak si asi užívala šlechta sváteční čas ve svém sídle. Prohlídky budou začínat vždy v celou hodinu mezi 10:00 a 14:00. Více zde.

Královéhradecký kraj

Adršpašské Čertohrátky

V sobotu se v Adršpašských skalách od 10:00 do 13:00 potkáte s Mikulášem, čertem i andělem. Děti čekají úkoly, soutěže a další zábava, včetně opékání buřtů. Více se dozvíte zde.

Pardubický kraj

Na Veselém Kopci

Také skanzen Veselý Kopec zve v sobotu na speciální program. Přiblíží známé i mizející lidové zvyky, děti se mohou těšit na dárky a všechny návštěvníky zaujme také kulturní program. Více čtěte zde.

Vysočina

S čerty nejsou žerty

V sobotu od 17:00 začne na Žižkově náměstí v Táboře pekelná show s démony a ohňovými efekty. Nenechte si ji ujít také kvůli návštěvě pekla a čertovské dílničce. Více zde.

Jihomoravský kraj

Adventní Valtice

Útulnou podzimní a ještě k tomu adventní atmosféru zámku Valtice poznají sobotní návštěvníci. Otevře se Mikulášská dílna a proběhnou také výjimečné prohlídky zámku. Více se dozvíte zde.

Olomoucký kraj

Mikuláš a Ježíškova pošta

Zámecké náměstí ve Velké Bystřici navštíví v sobotu mezi 17:00 a 19:00 Mikuláš i se svým zlým a hodným pomocníkem. Rozdá dětem dárečky a převezme všechna přání z Ježíškovy pošty. Poté ještě rozsvítí vánoční strom. Více informací naleznete zde.

Mikuláš v termálech

Termály Losiny zvou v sobotu na mikulášský program, při kterém se děti zabaví a rodiče si na chvíli vydechnou. V 18:00 proběhne saunový ceremoniál nazvaný Hrátky s čertem, ještě před tím se ale děti celý den zabaví mikulášským programem s pohoštěním a nadílkou. Více zde.

Zlínský kraj

Jů Hele Vánoce

Komické duo Jů a Hele, mažoretky, soutěže, zumba, muzika, kouzelnická vystoupení a mnoho dalšího naláká v sobotu a v neděli návštěvníky na Výstaviště Floria v Kroměříži. Do kompletního programu nahlédněte zde.

Moravskoslezský kraj

Ztratil se Mikuláš

Do Domu knihy v Ostravě v sobotu Mikuláš nepřijde, děti ho tam budou muset najít. Zábavný program s tvořením i odměnami (pokud se podaří najít Mikuláše) začne v 15:00. Více zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám