Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Do bludiště za strašidly, do zoo vyhnat zimu

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O karnevalovou zábavu s převleky a maskami neošidí děti ani tento víkend. Nabídne ovšem také divadlo, sport, adrenalin se strašidly i návštěvu říše zvířat.

Foto: Profimedia.cz

Mezinárodní den ledních medvědů připadá na tento víkend.

Článek
Praha

Veřejné bruslení

Prahnete po troše sportu? Pak se vydejte v sobotu či v neděli od 8:00 do 9:45 do Malé sportovní haly na Výstavišti. Pro veřejnost je tam v tomto čase obří kluziště, na kterém se do sytosti vyřádíte. Více zde.

Pražské vycházky

Provětrat se na čerstvém vzduchu a zároveň se dozvědět zajímavosti o Praze a jejích zákoutích - takový program nabízejí Vlastivědné vycházky, které pořádá Prague City Tourism. Vybrat si můžete z několika témat. Naleznete je zde.

Za čerty k bráně pekelné

Děti, které mají pro strach uděláno, můžete v sobotu odpoledne vzít Za čerty k bráně pekelné, a to v rámci programu Muzea pražských pověstí a strašidel. Uslyšíte příběhy, které jste neznali, a proniknete tak hlouběji do pekelné říše. Více zde.

Středočeský kraj

Dětský karneval

Divoké reje masek pokračují i tento víkend. Děti se opět mohou převléknout za svého oblíbeného hrdinu a vyrazit na karneval v Multifunkčním centru ve Štěchovicích. Kdy? V sobotu od 15:00. Více hledejte zde.

Noční prohlídka zámku

Zámek Radim zve v sobotu na noční prohlídku. Své komnaty návštěvníkům odhalí v jiném světle. Vstupenky na speciální prohlídky rezervujte zde.

Jihočeský kraj

Zimní prohlídky Hluboké

Romantický zámek Hluboká nad Vltavou je návštěvníkům otevřen i v zimě. Jeho komnaty si můžete projít v rámci zimní prohlídkové trasy, která je otevřená až do 31. března. Více zde.

Plzeňský kraj

Vyhánění zimy

V maskách i bez nich můžete v neděli dorazit ve 14:00 před 7. ZŠ v sídlišti Vinice v Plzni. Odtamtud vyjde průvod s cílem vyhnat zimu a přivolat blížící se jaro. Maškarní průvod se vydá do areálu Zoologické a botanické zahrady i na další místa. Vše se dozvíte zde.

Karlovarský kraj

Veřejné bruslení

Karlovarská KV Arena zve o víkendu opět na veřejné bruslení, a to v sobotu mezi 17:00 a 18:30 nebo v neděli od 13:30 do 15:30. Více čtěte zde.

Ústecký kraj

O mlsném sedlákovi

Divadlo M v Duchcově zve v neděli odpoledne na pohádku O mlsném sedlákovi. Hudební představení zaměřené na masopustní zvyky začne v 15:00. Více hledejte zde.

Liberecký kraj

Výroční maškarní ples

Tradiční maškarní ples se spoustou pohádkových postav, princů a princezen se uskuteční v sobotu odpoledne v TJ Slovan v Liberci. Akce potrvá od 14:00 do 16:30. Více zde.

Královéhradecký kraj

Ze sklepa až na půdu

Speciální prohlídky broumovského kláštera můžete zažít tuto sobotu. Klášterem od sklepa po půdu projdou návštěvníci od 10:00 nebo 14:00. Navštíví místa, která jsou veřejnosti běžně nepřístupná. Více čtěte zde.

Pardubický kraj

Detektiv Lupa v akci

Napínavé loutkové představení Detektiv Lupa a tajemná věž zaujme diváky v sobotu od 15:00 v Muzeu loutkářských kultur v Chrudimi. Zahraje ho divadlo Damúza. Více zde.

Vysočina

Strašidelné bludiště

Jihlavská šatlava je plná strašidel. Přesvědčit se o tom můžete o víkendu na vlastní oči. Strašidelné bludiště na Masarykově náměstí v Jihlavě je přístupné v sobotu i v neděli mezi 9:00 a 16:00. Více se dozvíte zde.

Jihomoravský kraj

Mezinárodní den ledních medvědů

Zoo Brno bude v sobotu slavit Mezinárodní den ledních medvědů speciálním programem, který potrvá od 9:00 do 15:00. Návštěvníci se o ledních medvědech dozvědí řadu zajímavostí a budou si moci také zasoutěžit. Více čtěte zde.

Olomoucký kraj

Den zimního spánku

Stanoviště pro děti týkající se zimního období, pohádkové divadlo a mnoho další zábavy čeká sobotní návštěvníky centra Sluňákov v Domě přírody Litovelského Pomoraví. Program začne v 10:00. Více zde.

Zlínský kraj

Dětský karneval

Zvířecí masky, tanec, soutěže, hry a mnoho dalšího zabaví děti v sobotu mezi 15:00 a 18:00 v Kurovicích. Dětský karneval bude na téma Obyvatelé Kurovického lomu. Více zjistíte zde.

Moravskoslezský kraj

Mezinárodní den průvodců

Komentované prohlídky zdarma můžete využít v sobotu v Ostravě, a to v rámci Mezinárodního dne průvodců. Se svou rodinou se tam vydejte za historií a kulturou, od 9:30 na Masarykově náměstí. Více zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám