Hlavní obsah

Jižní Tyrolsko se v létě mění z lyžařské Mekky na cyklistickou

Novinky, fis

Jižní Tyrolsko má co nabídnout i v čase, kdy sem turisté nemíří kvůli závějím sněhu. V průběhu léta tam proběhne řada akcí, které uspokojí všechny náročné výletníky a především pak cyklisty.

Foto: archiv Südtirol

Se speciální kartou mohou cyklisté v Jižním Tyrolsku využít mimo jiné množství lanovek.

Článek

V zimě na lyže a ve slunečném letním počasí na kola vyrážejí turisté na jihotyrolský skalní masiv Sella. Zdejší okruh Sella Ronda lze totiž prosvištět nejenom na lyžích, ale také na kole. Potvrzuje to náročný závod Sellaronda Hero. Účastníci během něj zdolávají buď 50 kilometrů a převýšení 2600 metrů, nebo až 82 kilometrů s převýšením 4200 metrů. Adrenalinová soutěž proběhne 21. června.

Kdo si na takto obtížnou výzvu netroufá nebo preferuje spíš silniční kola, může se zúčastnit o den později akce Sellaronda Bike Day. V neděli 22. června bude silnice okolo masivu Sella otevřena mezi 8:30 a 15:30 výhradně cyklistům.

V letošní sezóně mohou cyklisté využít kartu bikemobil, kombinovanou jízdenku, s níž je možné si na den vypůjčit kolo a využívat integrovanou dopravu – regionální vlaky, autobusy i řadu lanovek. Kartu lze koupit na jeden (v přepočtu za 660 korun), tři (820 korun) nebo sedm dní (930 korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám