Hlavní obsah

Staročeské máje roztančí náměstí i nádvoří zámku v Mníšku

Novinky, Jana Digrinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Taneční a hudební program na náměstí i na zámku v Mníšku pod Brdy se chystá už v sobotu 14. května. V rámci Staročeských májů vystoupí 10 souborů s tanci i písněmi. Bude se na co dívat, co jíst i co nakupovat. Doprovodný program připravil i mníšecký zámek.

Foto: Jana Digrinová

I nás malé máje baví! V sobotu 14. května v Mníšku pod Brdy.

Článek

Máje startují jarmarkem, kde své umění předvede kovář, vazač knih, chybět nebude ani paličkování. Bude se podávat dobré jídlo i lahodné pití. Netradiční májová pobožnost u venkovní kaple začne v deset hodin.

Doprovodný program mníšeckého zámku začíná po desáté a nabízí tradiční prohlídky pro dospělé, loutkové prohlídky pro rodiny s dětmi a výjimečně, úplně zdarma, prohlídku výstavy panenek, které si vypůjčily historické kostýmky. Je jich víc než 60 a mezi nimi i císařovna Sissi, Božena Němcová nebo Pretty Woman.

Po obědě bude na nádvoří zámku hrát dudácká kapela a ta doprovodí v slavnostním májovém průvodu účinkující, koně s bryčkou i hasiče se stříkačkou ze zámku na náměstí. Vystoupí více než sto účinkujících a žánry se budou střídat. Kominíček, Kolíček, Furiant, Klíček nebo Třehusk. Všichni dají to své a každý jinak.

Co si od Májů slibuje hlavní koordinátor oslav ve městě Miloš Navrátil? „Velký zájem diváků. Těším se na vystoupení dětí tanečního souboru Základní umělecké školy v Řevnicích, které se představí vůbec poprvé. Jsem zvědavý na zlatý hřeb programu - zajímavě pojatou cimbálovou muziku, netradiční Medicimbal s tradičními nástroji. Bude to šperk celého dne,“ říká Miloš Navrátil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám