Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Rozlučte se s létem v indiánské osadě, vyrobte si vlastní svíčku

Novinky, mšv

Prázdniny utekly jako voda a za pár dní děti opět usednou do školních lavic. Pokud jim chcete závěr léta zpříjemnit, můžete s nimi navštívit například Svíčkárnu Rodas v Olomouci, kde si s nimi můžete svíčku vyrobit. Nebo zavítejte do vesničky Rosehill v Růžové u Děčína, kde se s prázdninami rozloučí ve velkolepém indiánském stylu.

Foto: Profimedia.cz

Rozlučte se s létem v indiánské osadě. Ilustrační foto

Článek
Praha

Hraní s Karlem IV.

Jelikož se prázdniny přiblížily k úplnému konci, výjimečně přijměte pozvání na akci, která se nekoná o víkendu, abyste s dětmi mohli závěr léta společně oslavit. Dětské hraní s Karlem IV. se uskuteční v úterý v parku Kampa od 14:00 hodin. Čeká vás průvod císaře, šerm, hudební vystoupení či loutkové divadlo. Více naleznete zde.

Procházka do zlaté kapličky

Přijďte v sobotu s dětmi obdivovat jedinečná díla Mikoláše Alše, Františka Ženíška a dalších umělců, kteří se podíleli na podobě Národního divadla. Prohlídka vás zavede k základním kamenům, do hlediště, ale i hlavního foyer. Cena vstupenky je 140 korun pro dospělého, snížená dětská je 100 korun. Začátky prohlídek a další podrobnosti naleznete zde.

Sportovní sochání

Tematice sportu se v minulém i tomto století věnovala celá řada umělců. Projekt Sportu zdar! jich v galerii DOX představuje na šedesát. Kromě výstavy samotné se můžete zúčastnit rodinné výtvarné dílny, kde si budete moci vyrobit například vlastní medaili. Není totiž důležité vyhrát, ale zúčastnit se. Více najdete zde.

Středočeský kraj

Parním vláčkem 

Oslavte konec prázdnin projížďkou po Kolínské řepařské drážce. Vlak je tažen parní lokomotivou a navštívit můžete i stálou muzejní expozici. Mašinka vyjíždí každou hodinu a svézt se můžete po celý víkend. Více zde.

Staročeský jarmark

Poslední prázdninovou sobotu se v Národopisném muzeu Třebíz uskuteční tradiční Staročeský jarmark. Po celý den budou k vidění rukodělná řemesla a možnost si nějaké věci zakoupit, dále ochutnávka tradiční české kuchyně či prohlídka stálých expozic. Více o akci najdete zde.

Jihočeský kraj

Letecká přehlídka v Táboře

Dorazte se v sobotu podívat na den otevřených dveří letiště Tábor. Uvidíte jak letové, tak statické ukázky klubových letadel nebo průlet stíhacího letounu Jas 39 Gripen. Vstup na akci je zdarma a začíná se v 10:00 hodin. Více naleznete zde.

Plzeňský kraj

Loučení v zoo

Přijďte se rozloučit s uplynulými prázdninami do plzeňské zoo. Děti si budou moci vyzkoušet své znalosti a dovednosti na dobrodružné stezce, přichystány jsou také soutěže nebo malování na obličej. Za odměnu čekají na vaše ratolesti zmrzliny a nanuky. Program potrvá od 10:00 do 17:00 hodin. Podrobnosti zde.

Karlovarský kraj

Kraslický jarmark

Tradiční Kraslický jarmark je akce, která potěší děti i dospělé. Na mladší čeká kouzelnická show, skákací hrad, malování na obličej nebo dílnička na výrobu bižuterie, ti starší se zase mohou těšit na prodej lokálních surovin, domácí kosmetiku, med či medovinu nebo ukázky řemesel. Akce se koná v sobotu na náměstí T. G. Masaryka v Kraslicích.

Ústecký kraj

Setkání s indiány

Zavítejte do indiánské vesničky Rosehill v obci Růžová u Děčína. Děti se zde rozloučí s prázdninami v indiánském stylu, k vidění budou tance, divadlo, budete se moci naučit indiánskou seznamovací píseň. Připraveny jsou soutěže i prohlídka teepee. Akce se koná v sobotu, samotná vesnička má otevřeno každý den do 30. srpna. Více informací najdete zde.

Liberecký kraj

Pohádkový den

Léto končí a s nadcházejícím podzimem ze svých doupat začínají vylézat ježibaby a čerti, kteří si pro děti přichystali strašidelné pohádkové odpoledne. Dobrodružná trasa začíná na hrázi Fojtka v Mníšku u Liberce, vstupné je 50 korun za dítě. Každá pohádková bytost si připravila úkoly, které budou muset vaše ratolesti před pokračováním splnit. Více podrobností zde.

Královéhradecký kraj

Lov dinosaura 

Pokud se chcete rozloučit s prázdninami společně s dinosaury, navštivte v sobotu Centrum Walzel v Meziměstí. Nebezpečný Tyranosaurus Rex utekl a na vás je, abyste ho pomohli chytit. Aby se přitom ovšem rodiče nenudili, čeká je tradiční Vinná brána, ochutnávka zhruba 53 druhů vín. Více zde.

Pardubický kraj

Putování se skřítky 

Sobota bude v Poličce patřit skřítkům. Děti se mohou vydat na putování po jejich stopách nebo navštívit tvořivé dílny, připravena je i spousta her a úkolů, večer bude zakončen promítáním filmu Mimoni. V odpoledních hodinách je připraveno dětské divadlo. Informace najdete zde.

Vysočina

Po různých koutech světa

O víkendu se v jihlavské zoo uskuteční festival Střípky 5 kontinentů, na kterém budou na děti čekat soutěže a mnoho dalšího. Připraven je také africký a indonéský trh či ochutnávka pokrmů a nápojů napříč světadíly. Těšit se můžete na indiánské tance nebo divadelní představení a historický šerm. Kompletní program akce najdete zde.

Jihomoravský kraj

Rytířské klání

Dorazte v sobotu na zámek Rosice, kde se o srdce dívek a paní utkají rytíři. Těšit se můžete na dobové tržiště se středověkou hudbou či žonglérská vystoupení. V 21:00 hodin proběhne ohňostroj, kromě toho bude po celý den přístupná také expozice v prvním patře, výstava rosického skla či protiatomový kryt. Více zde.

Olomoucký kraj

Konec prázdnin ve svíčkárně

Konec prázdnin není nic příjemného. Alespoň trochu si ho můžete užít spolu s dětmi ve Svíčkárně Rodas v Olomouci, kde můžete spolu s vašimi ratolestmi popustit uzdu své tvořivosti. Můžete si odlít netoxické voskovky pouze ze včelího vosku a potravinářských barviv nebo si vyrobit vlastní svíčky. Výrobu hravě zvládnou děti od tří let. Akce se koná v neděli. Více najdete zde.

Zlínský kraj

Železniční olympiáda 

Olympiáda v Riu už sice skončila, ale vy si nyní můžete užít svou vlastní. Kroměřížská dráha zve v neděli do areálu lokomotivního depa, kde si můžete zasoutěžit v netradičních disciplínách. Ty prověří zájemce v nejrůznějších odvětvích železniční dopravy. Minimální věková kategorie je osm let. Více zde.

Moravskoslezský kraj

Frýdecké slavnosti 

Závěr prázdnin již tradičně patří Frýdeckým historickým slavnostem. Letos se uskuteční již 18. ročník a meče si už brousí rytíři a šermíři, spolu s nimi je připravena dobová hudba, závěrečné představení započne v 21:00 hodin na zámeckém náměstí ve Frýdku-Místku. Večer se můžete těšit také na průvod s pochodněmi či ohňové kejklování. Více zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám