Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Za řemeslným odkazem předků či pátrat po pokladu

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Den matek, otevírání turistické sezóny, oslavy výročí narození Karla IV., pohádky, hry... To vše čeká na ty, kteří nelení a vyrazí o víkendu ven. Ať už na výlety, za tvořením, nebo kulturou.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek
Praha

Hra o vzácný poklad

Tento rok se nese ve znamení oslav výročí 700 let od narození Karla IV. V sobotu se můžete společně se svými malými dobrodruhy vypravit za pokladem. Jednodenní hra začne v 9:00, probíhat bude v Praze a blízkém okolí. Podrobnosti se dozvíte zde.

Den Star Wars

V sobotu se v Praze sejdou fanoušci Hvězdných válek. Projdou městem v kostýmech, následně se mohou také zúčastnit tematického programu v Cross Clubu. Bude přizpůsoben všem generacím. Těšit se můžete na promítání, přednášky, hry, workshopy a záplavu kostýmů. Více zde.

Rodinný minimaraton

V neděli v 9:15 odstartuje na náměstí Republiky rodinný závod na tříkilometrové trase s cílem na Staroměstském náměstí. Tam bude účastníky čekat doprovodný program, mimo jiné s hudbou. Více čtěte zde.

Středočeský kraj

Vycházka okolím hradu

Český Šternberk zve v sobotu na komentovanou vycházku okolím hradu, kde se účastníci dozvědí nejen o historii kamenné památky, ale také o zdejší krajině. Navíc se nadýchají čistého lesního vzduchu. Více informací naleznete zde.

Kuličkový víkend

Pamatujete, když jste si jako malí cvrnkali kuličky? Přijďte společně se svými dětmi zavzpomínat na Kuličkový víkend na Husovo náměstí v Loděnici. Dorazí dokonce mistr světa ve cvrkání kuliček. Více se dočtete zde.

Jihočeský kraj

Otevření turistické sezóny

Město Tábor v sobotu zahájí novou turistickou sezónu. Chystá k této příležitosti bohatý program s horolezeckou stěnou, hlavolamy, dětskými elektrickými autíčky, olympiádou s Aterixem a Obelixem a dalšími aktivitami. Program potrvá od 9:00 do 17:00. Více zde.

Plzeňský kraj

Večerníčkovský les

Pohádkový les s postavami, které vy i vaše děti dobře znáte z večerníčků, můžete navštívit v sobotu mezi 13:00 a 17:00 v Podmoklech. Vstupenky si zaregistrujte zde.

Karlovarský kraj

Zahájení lázeňské sezóny

Tvorba pískové sochy Karla IV., živá hudba, orientální tance, ukázky historického ležení, food festival, draví ptáci a mnoho dalšího nabídnou třídenní oslavy začátku nové lázeňské sezóny v Karlových Varech. Odehrávat se budou od pátku do neděle. Podrobný program najdete zde.

Ústecký kraj

Svým nástupcům

Jestli vaše ratolesti už odrostly pohádkám a zajímají je dějiny vlasti, vezměte je v sobotu na scénické čtení životopisu Karla IV. do autentického prostředí Kadaňského hradu. Vystoupení začne v 19:00. Více se dozvíte zde.

Liberecký kraj

Den paní královny

V sobotu od 13:00 do 17:30 si návštěvníci zámku Horní Libchava užijí prohlídky s princeznou a v průběhu odpoledne také pohádku. Více si o akci přečtěte zde.

Královéhradecký kraj

Den rodiny 2016

Den matek oslavte v neděli jak jinak než společně s rodinou, a to v Jiráskových sadech v Hradci Králové. Od 10:00 se tam uskuteční Den rodiny. Více hledejte zde.

Pardubický kraj

Den řemesel

Babiččin dvoreček v Licibořicích zve v sobotu mez 10:00 a 17:00 na Den řemesel pro děti. Malí návštěvníci tam nahlédnou do života našich předků a odhalí tajemství jejich zručnosti. Uvidí pečení perníčků, preclíků i dalších pochutin, šití, truhlářství, drátování a mnoho dalšího. Více zjistíte zde.

Vysočina

Pohádkový Šlakhamr

Po stopách pohádek se děti vydají v sobotu v rámci akce Pohádkový Šlakhamr, která se na svých stanovištích odkáže na národní literární klenoty, kterými jsou díla K. J. Erbena či Boženy Němcové. Program v Hamrech nad Sázavou potrvá od 10:00 do 17:00. Více zde.

Jihomoravský kraj

Rodičing festival

První ročník festivalu zaměřeného na rodičovství a výchovu dětí obecně proběhne v sobotu mezi 9:00 a 20:00 v Brně. Zájemci se na něm dozvědí více o tom, jak podpořit dětskou kreativitu a myšlení. Více čtěte zde.

Olomoucký kraj

Mezi bunkry

Trasa mezi prvorepublikovými bunkry potěší mnoho tatínků a synů. Desetikilometrový výlet Mezi bunkry a větrníky se uskuteční v sobotu od 8:30, kdy bude sraz u zastávky Olomouc hlavní nádraží. Více najdete zde.

Zlínský kraj

Květná zahrada v Kroměříži

Naposledy tento víkend mají návštěvníci kroměřížského zámku příležitost zúčastnit se komentovaných prohlídek Květné zahrady. Kouzlo jara v barvách tamního porostu si můžete vychutnat v sobotu i v neděli v 11:00 nebo pak ve 14:00. Více se dozvíte zde.

Moravskoslezský kraj

Otevírání Opavského Slezska

Turistická sezóna v Opavském Slezsku se otevře v sobotu v rámci celodenní akce na zámku Hradec nad Moravicí, přilehlém parku a na Mariánských loukách pod zámkem. Připraven bude pohádkový les, soutěžní aktivity i geocachingové poklady. vše se dočtete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám