Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Za vůní perníčků či do doby kamenné

Novinky, fis

Pokud jste minulý víkend zmeškali strašidelné průvody masek ve světle lampiónů, můžete to svým dětem vynahradit tento víkend. Nebo už si můžete začít plnými doušky vychutnávat kouzelnou atmosféru blížících se Vánoc. Ve víkendové nabídce jsou opět také výlety do minulosti, tentokrát až do dalekého pravěku.

Foto: Profimedia.cz

Perníkové výtvory si od tohoto víkendu prohlédnete v Ostrově. Ilustrační foto

Článek
Praha

Výtvarné tvoření

Sobota se v zámeckém areálu Ctěnice ponese v duchu výtvarného tvoření. Dílna se otevře speciálně pro dětské návštěvníky. Popustit uzdu fantazii tam budou moci mezi 10:00 a 16:00. Více čtěte zde.

Kapitánem Noemovy archy

Národní muzeum chystá na sobotu pro děti program s názvem Aspoň na víkend se staň kapitánem na Arše Noemově. Interaktivně naučné aktivity proběhnou od 13:00 do 17:00. Více zde.

Svatomartinská oslava

Tvrz Hummer zve v sobotu na Svatomartinskou oslavu s programem pro celou rodinu. Otevře se tam staročeský řemeslný jarmark, proběhnou soutěže pro malé i velké a děti se navíc mohou těšit na rytíře a princezny. Více se dozvíte zde.

Středočeský kraj

Lampiónový průvod

Do průvodu v maskách s lampióny v rukou se zapojte v sobotu po 16:00 v areálu Junák v Sadské. Zájemce čeká také povožení na koni. Více zde.

Budulínek a Karkulka

Pohádku o Budulínkovi a Červené Karkulce v sobotu zhlédnou diváci v Hálkově městském divadle v Nymburku, a to od 14:30. Více informací hledejte zde.

Jihočeský kraj

Pohádková sobota

Den plný nadpřirozených postav a pohádkových příběhů proběhne v sobotu v Borovanech. Od 18:00 se pak odvážné děti vydají na Bubákovu cestu. Více se dočtete zde.

Plzeňský kraj

Strašidelný průvod

Halloweenský průvod strašidel očekává v sobotu od 18:00 Kdyně. Oblékněte svůj nejděsivější kostým a zúčastněte se. Místem srazu je zářící dýně na kdyňském náměstí. Více zde.

Karlovarský kraj

Voňavá výstava

Perníčková vánoční expozice se v pátek otevře návštěvníkům v Domě kultury Ostrov, který se nachází na Mírovém náměstí v Ostrově. Na výstavě zdobených perníčků si prohlédnete lecjaké výtvory, které si budete moci také zakoupit a ochutnat. Naladíte se navíc na blížící se advent. Více čtěte zde.

Ústecký kraj

Na zámku straší

Horní zámek v Benešově nad Ploučnicí láká v sobotu od 17:00 na tajuplný program se strašidly a prazvláštními úkoly na stezce odvahy. Více hledejte zde.

Liberecký kraj

Jarmark a krůtí hody

U Ekocentra Brniště ve stejnojmenné obci se v sobotu od 10:00 uskuteční Svatomartinský jarmark s krůtími hody. Kromě gastronomických degustací čeká návštěvníky také vystoupení šermířů a děti pohádkové loutkové divadlo. V 15:00 pak přijede svatý Martin na bílém koni. Více zde.

Královéhradecký kraj

Život v době kamenné

Interaktivně naučná exkurze do pravěku proběhne o víkendu v Archeoparku Všestary. Život a smrt v pozdní době kamenné je tématem víkendového programu spojeného s degustací bylinných čajů, výrobou obřadních masek, léčebným tetováním a dalšími zajímavostmi. Více se dočtete zde.

Pardubický kraj

Podkrkonošské tradiční ozdoby

Výstavu, která dokonale navodí vánoční atmosféru, můžete od soboty navštívit v Litomyšli. Zámecké sklepení tam zkrášlí vánoční stromky ověšené tradičními ozdobami. O víkendech bude expozice přístupná vždy mezi 13:00 a 16:00. Více informací naleznete zde.

Vysočina

Den dravců v zoo

Zoo Jihlava zve v sobotu na Den sov a dravců. Návštěvníci, hlavně ti nejmenší, se dozvědí více o životě těchto opeřenců, a to mimo jiné v kreativní dílně. Více se dozvíte zde.

Jihomoravský kraj

Halloweenský lampiónový průvod

Strašidelné masky a mihotavé světlo lampiónů v šeru pozdního podzimního odpoledne si užijí účastníci halloweenského průvodu v brněnském golfovém resortu Kaskáda. Během dne se tam uskuteční výlov rybníka a doprovodný program, od 16:00 pak pohádková cesta a soutěž o nejhezčí lampión i masku. Děti se navíc mohou těšit na mini diskotéku. Více zde.

Olomoucký kraj

Uspávání zvířátek na zimu

Na fotbalovém hřišti v Určicích se v sobotu od 16:00 budou podávat dobroty z udírny, děti ale ocení hlavně dětskou diskotéku. Ta začne po vystoupení mateřské školky na téma uspávání zvířátek na zimu.

Zlínský kraj

Košt marmelád

Na ochutnávku marmelád ve v sobotu mezi 11:00 a 17:00 Hospoda U Čápa v Záhlinicích. Mlsné jazýčky si tam budou moci vychutnat také domácí palačinky. Více hledejte zde.

Den řemesel

Po stopách tradičních řemesel se s rodinou vydejte v sobotu do Hulína. Pod ruce nahlédnete medařce, přadleně, ševci, perníkářce a dalším řemeslníkům. Více čtěte zde.

Moravskoslezský kraj

Halloween v zoo

V sobotu od 11:00 přijďte se svými dětmi na halloweenský program do Zoo Ostrava. Budou si moci vyzkoušet vydlabávání dýní a odpoledne se zapojit do lampiónového průvodu. Více zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám