Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Přes den na borůvkobraní a večer projet safari

Novinky, fis

Speciální prázdninovou atrakci nabízí například Zoopark Chomutov, který v létě nahrazuje večerní procházky projížďkami. Mlsné jazýčky se vyřádí na borůvkobraní na Českobudějovicku nebo na bioslavnostech ve Starém Městě pod Sněžníkem. Nejmenší děti pak jistě zabaví výstava panenek nebo hračková expozice.

Foto: Profimedia.cz

Borůvkové dobroty okoštujete o víkendu v Borovanech. Ilustrační foto

Článek
Praha

Rytíři na Pražském hradě

V Jelením příkopě pod Pražským hradem se o víkendu odehraje napínavá podívaná. Předvedou se při ní profesionální kaskadéři v převleku za rytíře na koních. Třikrát denně budou návštěvníci svědky dramatických turnajů. Více se dozvíte zde.

Oživlá laboratoř

V neděli od 15:00 nahlédněte s Muzeem alchymistů a mágů staré Prahy do světa prvních chemiků. Uvidíte pokusy a dozvíte se příběhy o pražských alchymistech. Více čtěte zde.

Večerníček slaví 50 let

Večerníček slaví půlstoletí, na jeho počest vznikla výstava ve Valdštejnské jízdárně a v Museu Kampa. Připomenete si na ní nejpovedenější večerníčky. Do Valdštejnské jízdárny můžete zavítat od úterý do neděle mezi 9:00 a 19:00, do Musea Kampa denně od 10:00 do 18:00. Více zde.

Středočeský kraj

Slánský okruh

Táty a syny v sobotu osloví Slánský okruh, který předvede historická vozidla. Ta projedou 50 kilometrů okolím města Slaný. Veterány budou k vidění mezi 8:00 a 10:00 na Masarykově náměstí. Více se dočtete zde.

Angličáky v Mělníku

Angličáky parkují ve městě! je soutěž k výstavě angličáků v Muzeu Mělník. Otevřené je od úterý do neděle od 9:00 do 12:00 a poté mezi 12:30 a 17:00. Více hledejte zde.

Jihočeský kraj

Borůvkobraní 2015

Jestli v létě rádi mlsáte borůvky, neměli byste chybět na Borůvkobraní 2015, které proběhne v Borovanech na Českobudějovicku v areálu tamního kláštera. Společně s dětmi se zabavíte mimo jiné u borůvkového tvoření, žonglování a her. Kompletní program si prohlédněte zde.

Plzeňský kraj

Kouzelný svět panenek

Dům dějin Holýšovska zve do Kouzelného světa panenek. Jednotlivé panenky oblečené v různých kostýmech jsou zasazené do tematických interiérů. O víkendu je výstava přístupná od 13:00 do 17:00. Více čtěte zde.

Karlovarský kraj

Hračková výstava v Chebu

Kočárky, medvídci, autíčka, panenky a další hračky ukazuje výstava v Muzeu Cheb. Sbírku poskytla Alena Pleslová, která se věnuje také restaurování starých hraček. Expozice je k vidění denně kromě pondělí od 9:00 do 17:00. Více naleznete zde.

Ústecký kraj

Večerní safari

Každý pátek a sobotu máte možnost Zoopark Chomutov projet Safari expresem. Vyjíždí ve 20:15 od brány zooparku. Tento program se koná v době letních prázdnin. Více se dozvíte zde.

Liberecký kraj

Veterány na Ještědu

V neděli se uskuteční výjezd veteránů na Ještěd. Na jeho vrcholku budou k vidění mezi 11:30 a 13:00. Více informací se dočtete zde.

Královéhradecký kraj

Víkend řemesel v archeoparku

Tento víkend bude v Archeoparku pravěku Všestary věnovaný Keltům a jejich šikovnosti. Uvidíte práci kováře, keltského hrnčíře, psaní na voskové destičky, vypalování keramiky a spoustu dalšího. Více hledejte zde.

Pardubický kraj

Hrad řemeslníků

Hrad Kunětická Hora v neděli osídlí řemeslníci. Návštěvníky budou ohromovat svojí zručností. Na nádvoří i uvnitř hradu si pak budete moci projít trh. Akce potrvá od 10:00 do 18:00. Více zde.

Vysočina

Velký den koní

Velký den koní chystá na sobotu od 11:00 Šiklův mlýn. Účastníci uvidí přehlídku koní, závody, vystoupení školy poníků, westernovou show a nakonec i ohňostroj. Více se dočtete zde.

Jihomoravský kraj

Den pro rodinu na Veveří

Hrad Veveří zve společně s hnutím Brontosaurus v sobotu na hrad Veveří na den plný zábavy. V rámci programu, který začne v 10:00, se můžete těšit na samurajské vystoupení, divadlo i šermíře. Více hledejte zde.

Olomoucký kraj

Technika všude kolem

Speciální dětské prohlídky nazvané Technika je všude kolem nás přichystal na neděli hrad Šternberk. Návštěvníci se dozvědí více o hygieně hradních obyvatel, osvětlení hradu a komunikaci se služebnictvem. Více čtěte zde.

Zlínský kraj

Pečení chleba

Muzeum Na Mlýně v Dolním Němčí chystá v sobotu mezi 13:00 a 18:00 ukázku přípravy a také ochutnávku chleba pečeného v kamenné peci. Více hledejte zde.

Moravskoslezský kraj

Bioslavnosti 2015

Ve Starém Městě pod Sněžníkem se v sobotu uskuteční Bioslavnosti 2015, na kterých samozřejmě ochutnáte spoustu zdravých dobrot, na programu jsou ale také pestré aktivity pro děti. Otevřeny pro ně budou tvořivé dílničky, ve kterých si vyrobí například bylinkovou sůl či vlastní mýdlo. Vyzkoušejí si i vaření. Více zde.

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám