Hlavní obsah

Tipy na víkend: Sychrov se zaměří na módu, Teplice na exkluzivní motorky

Ať máte v plánu trávit víkend s rodinou, nebo kamarády, akcí se nabízí nespočet. Dámy si přijdou na své v sychrovské expozici zaměřené na módní trendy napříč časem, pánové zase uvítají teplickou výstavu motocyklů. Společně pak můžete vyrazit na jarmark, výlov rybníku nebo třeba na vodácký maraton.

Foto: Archiv zámku Sychrov

Zámek Sychrov

Článek
Praha

Břevnovské posvícení

Akce proběhne u Břevnovského kláštera od čtvrtka do neděle. Od soboty ochutnáte pečené husy a býka. Jídlo spláchnete pivem, medovinou, vínem či burčákem. Břevnovský pivovar předvede středověké vaření piva. Čeká vás řemeslná vesnička. Program na pódiu začne v sobotu i v neděli po poledni, po oba večery uvidíte ohňostroje. Navštívíte Břevnovský klášter a soukromé prostory mnichů. Více zde.

Street food festival Stromovka

Festival zaplní v neděli Tiskárnu na Vzduchu mezi Výstavištěm a Stromovkou. Kvalitní, pestrá a originální nabídka jídel bude připravena od 10:00 do večerních hodin. Potkáte tam odborníky, užijete si hudbu.

Havelské posvícení v Radotíně

Městská část Praha 16 zve na 16. ročník posvícení. Bavit se budete v sobotu a v neděli v ulicích Václava Balého a Loučanské a na náměstí Sv. Petra a Pavla. Projedete si staročeský jarmark, uvidíte šermíře, divadlo, kejklíře, vystoupení interpretů, jako je Baromantika a Lenka Dusilová či Laura a její tygři. Více čtěte zde.

Středočeský kraj

Jezdecké slavnosti na zámku Kačina

Tradiční zámecké slavnosti s Hubertovou jízdou zámeckou oborou se konají na Kutnohorsku v sobotu. Od 10:00 do 16:00 si prohlédnete empírový zámek a mimořádně i zámeckou konírnu. Užijete si tržnici, hudbu, koňský program, westernovou show, výstavu zbraní, veterány, kovárnu i výstavy. Více najdete zde.

Křivoklání na hradu Křivoklát

Prostranství Křivoklátu o víkendu ožije středověkem. Podzimní rytířská slavnost přinese přehlídku šermu, dobové hudby a divadla. České dráhy navíc v sobotu vypraví nostalgický vlak z Prahy. Mezi 10:00 a 18:00 nakoupíte na řemeslnickém jarmarku a zkusíte si střelbu z luku či kuše. Více naleznete zde.

Kokořínský jarmark

Řemeslný jarmark nabídne v sobotu na Mělnicku ukázky výroby a ochutnávky. Od 10:00 se Kokořínský Důl zaplní stánky se šperky, obrázky, keramikou, sladkostmi a sýry. Přijede keramik, sklář, košíkář, řezbář, dráteník, kovář i kartářka. Přepravu mezi Kokořínským Dolem a hradem zajistí výletní vláček Kokořík. Více se dozvíte zde.

Jihomoravský kraj

Slavnosti řemesel v Brně

Festival v centru dění vstupuje do své poslední části. Slavnosti řemesel budou probíhat od pondělí do neděle na náměstí Svobody. Stánky a prodejní místa budou otevřena denně od 10:00 do 19:00. Sjedou se sem šperkaři, kořenáři, mýdlaři, hrnčíři, bylinkáři, perníkáři, kožešníci, sýraři, pekaři, řezníci, skláři, včelaři, vinaři nebo kováři. Doprovodný program na pódiu se odehraje vždy od 14:00 do 18:00. Více zde.

Výstava Morava nůž v Hodoníně

Na sobotní výstavu zavítají kováři, nožíři, mečíři, rytci z Česka i Slovenska, aby předvedli veřejnosti své umění a vyrobené ruční práce. Výstava bude otevřena od 9:00 do 17:00 v Sále Evropa na Národní třídě. Uvidíte bojové ukázky, budete hlasovat o nejzajímavější nůž, ochutnáte vína i čaje. Více informací naleznete zde.

Jihočeský kraj

Výlov rybníka Rožmberk

Největší český rybník ležící u Třeboně vydá o víkendu své bohatství. Výlov začne kolem 7:00. Ryby budou v prodeji na několika místech. Ochutnáte rybí speciality z Třeboňského kapra a dalších ryb, víno, burčák a pivo. Připravený bude doprovodný program. Více si přečtěte zde.

Krumlovský vodácký maraton

Tento říční maraton každoročně přiláká stovky vodáků. Maraton startuje v sobotu v 11:00 ve Vyšším Brodě a Rožmberku nad Vltavou, cílovou stanicí je Český Krumlov. Delší trať je na 36 a kratší na 26 říčních kilometrů. Více najdete zde.

Královéhradecký kraj

Setkání sokolníků v Opočně

Od středy do soboty dojde na zámku Opočno k Mezinárodnímu setkání sokolníků. Evropsky významná sokolnická akce slibuje dopolední nástupy sokolníků, slavnostní večerní výřady ulovené zvěře za zvuku loveckých fanfár i ukázky lovu. V sobotu začne program v 9:00, uvidíte třeba ukázky dravců. Slavnostní konec nastane v 19:00. Více se dozvíte zde.

Královský košt v Hradci Králové

Formou koštu budou prezentována nejlepší vína českých a moravských vinařů v Hotelu Černigov na Riegrově náměstí. Do sobotní přehlídky jsou automaticky nominována vína, která získala v soutěži Král vín České republiky medaili. Od 18:00 do 23:00 ochutnáte nejen vína, ale i sýry, olivy, salámy, šunky a kávu. Více zde.

Pardubický kraj

Závod Velká pardubická

Legendární Velká pardubická letos vstupuje do 124. ročníku. Koně v neděli překonají 31 překážek, z nichž nejznámější je Taxisův příkop – jeden z nejtěžších skoků na světě. Dostihový den začne už v 11:00. Více informací hledejte zde.

Městské slavnosti v Pardubicích

Město bude žít od čtvrtka do neděle tradičními podzimními slavnostmi. Program zaplní historické jádro města, zámek i kulturní dům v Hronovické. Od pátku do neděle se těšte na Pernštýnské tržiště, v sobotu a v neděli na Dny medu, proběhne běh Terryho Foxe, setkání veteránů, koncerty i lampionový průvod. Program čtěte zde.

Karlovarský kraj

Festivaly v Karlových Varech

Už 47. ročník mezinárodního filmového festivalu cestovního ruchu a 21. národní filmový festival turistických filmů Tour Region Film proběhnou od čtvrtka do soboty. V karlovarském Hotelu Thermal se představí světová elita a nové trendy ve filmové tvorbě. Festival plný představení a vystoupení se ponese v duchu Arábie. Více zde.

Festival jablek v Mariánských Lázních

Kolonáda Maxima Gorkého v sobotu zavoní po jablkách. Od 10:00 do 17:00 bude probíhat jarmark místních výrobců a řemeslníků. Obdivovat budete výstavu regionálních odrůd ovoce a ochutnáte jablečné pochoutky. Připraveny budou tvůrčí dílny a každou lichou hodinu zahraje Zpívající fontána. Harmonogram akce čtěte zde.

Liberecký kraj

Velká módní show na Sychrově

Módu našich předků poznáte v sobotu na Liberecku. Uvidíte šaty pro slavnostní večer od baroka po 50. léta minulého století i současné modely. Přehlídky proběhnou ve 14:30 a 17:30 v Galerii zámku Sychrov. Po skončení lze modely zakoupit a zúčastnit se návrhu a realizace vzhledu na míru. Více se dozvíte zde.

Krakonošův divadelní podzim

Národní přehlídka venkovských divadelních souborů probíhá každoročně od roku 1971. Soutěžní přehlídka začne v pátek a potrvá do 18. října ve Vysokém nad Jizerou. Denně uvidíte nejméně jedno představení, nechybí ani kurzy, semináře, výstavy, koncerty nebo besedy s herci. Více se dočtete zde.

Olomoucký kraj

Noční běh Olomoucí

Seriál nočních běžeckých závodů GP Batteries Night Run 2014 míří v sobotu do centra hanácké metropole. Sportovci se vydají do ulic města za svitu pouličního osvětlení a čelovek. Zázemí akce bude ve Smetanových sadech. Poběží se do sousedních Čechových sadů i okolo výstaviště Flora. Připraveny budou tratě na pět a 10 kilometrů a dětské závody. Hlavní závod odstartuje v 18:30. Více zjistíte zde.

Fashion Day v Jeseníku

Sousedský bazar oblečení a doplňků proběhne v sobotu na Náměstí Svobody. Mezi 14:00 a 18:00 máte možnost sehnat třeba originální kousek na sebe nebo do bytu a naučíte se vyrábět doplňky. Věci i domácí dobrotky můžete vyměnit.

Moravskoslezský kraj

Výstavy v Ostravě

Od pátku do neděle se na Výstavišti Černá louka uskuteční čtyři výstavy. Vybrat si můžete z témat Sladké pečení, Teplo domova, Život bez bariér nebo Kreativ Ostrava. Expozice budou otevřeny od 10:00 do 18:00, v neděli do 16:00. Více čtěte zde.

Plzeňský kraj

Mezinárodní bienále kresby v Plzni

Devátý ročník soutěže v jednobarevné kresbě proběhne od středy do 16. listopadu. Soutěž se koná každý sudý rok. Pro letošní výstavu bylo vybráno 153 kreseb od 129 autorů z 32 zemí. Kolekci shlédnete v Galerii města Plzně a Galerii Jiřího Trnky. Setkání umělců všech kontinentů přinese řadu doprovodných výstav. Více zde.

Festival Jazz bez hranic

Mezinárodní hudební festival probíhá do 22. listopadu. Zavítá nejen do Plzně, ale i do okolních měst v Čechách i za hranicemi. V sobotu se můžete těšit na Rokycanský big band a jeho Odpolední swingové matiné. Odehraje se od 15:00 v Obchodním centru Olympia v Plzni. Do programu nahlédněte zde.

Ústecký kraj

Výstava Olga Havlová ve Šluknově

Výstava se koná v přízemních prostorách Šluknovského zámku. Třiatřicet fotografií zobrazuje počátky činnosti Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové, setkávání s dětmi a dospělými se zdravotním postižením i se známými osobnostmi. Výstava je otevřena do 31. října denně od 9:00 do 11:30 a od 12:30 do 17:00. Více čtěte zde.

Výstava motocyklů v Teplicích

Výstava Exclusive motorbikes je k vidění v teplické Olympii do neděle. Prohlédnete si 15 motocyklů, které získaly mnoho ocenění na evropských i světových soutěžích. Přijďte mezi 9:00 a 21:00. Více se dozvíte zde.

Vysočina

Paličkovaná krajka v Telči

Výstava prezentuje tvorbu současných paličkářek z Vysočiny a můžete ji navštívit do 31. října v telčské pobočce Muzea Vysočiny. Na náměstí Zachariáše z Hradce zavítejte o víkendu od 10:00 do 12:00 a od 13:00 do 16:00. Více hledejte zde.

Koncert v Náměšti nad Oslavou

Koncert v rámci putovního Svatováclavského festivalu hudby a umění proběhne v sobotu v zámecké knihovně. Od 17:00 zde zazní Svatební košile Antonína Dvořáka v podání Vernum 2013 Ensemble za řízení Ondřeje Tajovského. Závěrečný koncert festivalu uvítá v neděli bazilika sv. Prokopa v Třebíči. Více se dočtete zde.

Zlínský kraj

Festival Valmez ve Valašském Meziříčí

Třetí ročník multižánrového festivalu proběhne v sobotu na zámku Žerotínů. Akce začne v 15:00 promítáním filmu Valmez 2013. Hudba se rozezní v 15:45 a do dvou hodin ráno se na pódiích v sále a M-klubu vystřídá 13 kapel různých žánrů. Více zde.

Pěstitelská výstava Floria v Kroměříži

Od čtvrtka do neděle se na Výstaviště Floria sjede 200 českých zahradníků. Podzimní prodejní pěstitelská výstava nabídne mezi 9:00 a 17:00 ovocné i okrasné stromky a podzimní květiny. Poprvé budou návštěvníci obdivovat ovoce a zeleninu ve speciální expozici. Uvidíte i podzimní plody. K celostátní výstavě bonsají a suiseki bude připravený doprovodný program. Harmonogram akce najdete zde.

Tipy na výlety byly vytvořeny ve spolupráci s portálem www.kudyznudy.cz.

Při plánování výletů vám také pomohou Mapy.cz, které nově obsahují tipy na víkend.

Kudyznudy.cz

Nejlepší začátek výletu? Kudyznudy.cz. Vybírejte z tisíců turistických tipů a objevujte Česko!

Na stránkách kudyznudy.cz na vás čeká přinejmenším 40 tisíc různých možností, kde v Česku strávit víkend i delší dovolenou. Najdete tu spoustu bohaté inspirace, a tak si tu výlet můžete naplánovat přesně podle svých představ. Šťastnou cestu!

Doporučte svou akci

Pořádáte zajímavou akci, o které by podle vás měli naši čtenáři vědět? Pošlete krátký text popisující tuto událost a internetový odkaz, kde bude možné nalézt více podrobností na tipynavikend@novinky.cz. Vyhrazujeme si právo tip nezveřejnit, jeho případné zveřejnění je zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám