Hlavní obsah

Valdštejnská zahrada připomene známé filmové melodie

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud u vás mají kultura a odpočinek prostor nejen o víkendu, ale i během všedních dní, vydejte se za týden do pražské Valdštejnské zahrady. Příjemnou procházku tam ve středu 27. srpna zpestří živá filmová hudba v podání orchestru.

Foto: Profimedia.cz

Valdštejnská zahrada je cílem také mnoha zahraničních turistů.

Článek

Rozlehlá Valdštejnská zahrada, obklopující stejnojmenný palác na Malé Straně, je bezpochyby jedním z nejmalebnějších míst v Praze. Je tu rybník, umělý ostrůvek se sochou Herkula a v jižní části také umělá krápníková stěna s grottami.

Mezi obyvatele zahrady patří nejen němé sochy, ale také hrdí pávi a divoké kachny.

Foto: Profimedia.cz

Barokní Valdštejnská zahrada

Romantickou atmosféru elegantně upravené městské zeleně můžete do konce prázdnin nasát během akce Filmová hudba ve Valdštejnské zahradě, která se uskuteční poslední srpnovou středu od 17:00.

Kdy do Valdštejnské zahrady

Valdštejnská zahrada je veřejnosti otevřena od 1. dubna do 31. října.

Od pondělí do pátku mohou návštěvníci do zahrady od 7:30 do 18:00, o víkendech a svátcích pak mezi 10:00 do 18:00.

Od června do září se otevírací doba o hodinu prodlužuje. 

Symfonický orchestr hlavního města Prahy zahraje známé melodie z filmů o Harry Potterovi, Sedmi statečných, ale i z českých klasik, jakou je například pohádka Pyšná princezna. Koncert pod širým nebem mohou zájemci navštívit zdarma, vstup je totiž volný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám