Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Za zvířátky ze skla do Jablonce, za angličáky do Plzně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jestli vás přepadá tvořivá nálada, vypravte se do pražské zoo, kde budou tento víkend návštěvníci vyrábět nejrůznější zvířecí hračky. Využijí k tomu především obyčejné roličky od toaletního papíru. Dále nadcházející víkend nabízí dětský karneval, zábavné výstavy i sport.

Foto: Archiv Muzea skla a bižuterie

Křehká skleněná zvířátka vystavuje jablonecké Muzeum skla a bižuterie.

Článek
Praha

Průvod Tří králů v Praze

Pražské Hradčany ožijí v neděli průvodem Tří králů. Již tradiční průvod vyjde v 15:30 z Arcibiskupského paláce, po požehnání bude pokračovat do Loretánské ulice, kde se Tři králové setkají s Herodem. Cesta skončí u živého Betlému předáním darů Ježíškovi. Více čtěte zde.

Výroba zvířecích hraček z papíru

Kdo si hraje, nezlobí - tak nazvala pražská zoologická zahrada svůj sobotní program. Děti tady z donesených rolí od toaletního papíru nebo papírových kobercových rour budou vyrábět hračky pro zvířátka. Jestli je i vaše dítko tvořivé, máte na sobotu jasný program. Více se dočtete zde.

Středočeský kraj

Zábavný den v aquaparku

Pobavte se s celou rodinou v čestlickém vodním světě Aquapalace Praha. Na sobotu je tu připravena zábava ve stylu ruských Vánoc. Tematický program s animátory bude probíhat od 11:45 do 17:00. Nebudou chybět soutěže, výtvarný koutek, aquazorbing nebo malování na obličej. Více hledejte zde.

Vítání nového roku v Boleslavi

V neděli se na Staroměstském náměstí v Mladé Boleslavi rozezní zvonění, které přivítá začínající rok 2014. V rámci programu zazpívá dětský sbor Paprsek, v 17:30 si pak můžete při ohňostroji zavzpomínat na bujarý Silvestr. Bližší informace naleznete zde.

Jihomoravský kraj

Národní výstava psů v Brně

Dychtí vaše ratolesti po čtyřnohém domácím mazlíčkovi? Pokud ano, mohl by je nadchnout víkendový program brněnského výstaviště. V sobotu i v neděli tu můžete navštívit Hanáckou národní výstavu psů o Pohár zvěrokruhu. Devátý ročník výstavy s mezinárodní účastí všech plemen se na brněnském výstavišti koná poprvé. Akce se dosud konala v Olomouci. Zároveň bude probíhat prodejní výstava chovatelských potřeb a krmiv. Více zde.

Pohádkový karneval

Převleky laděné do kouzelného světa pohádek a zvířat zaplní v sobotu od 10:00 Salesiánské středisko mládeže — DDM Brno-Líšeň. Dopolední karneval potrvá zhruba dvě hodiny. Více informací najdete zde.

Jihočeský kraj

Dobrodružná výstava Mraveniště v Písku

Na úspěšné výstavě se můžete naposledy tento víkend na chvíli cítit jako mravenci v obřím mraveništi. Přijďte od 9:00 do 17:00 do Sladovny – galerie hrou na Velké náměstí. Více se o hravé výstavě dočtete zde.

Královéhradecký kraj

Lanovkou na Sněžku

Jestli jste už delší dobu nepodnikli výlet na Sněžku, možná je právě teď ten správný čas. Vyjeďte sem s dětmi novou lanovkou, která je v provozu od 8:00 do 18:00, a to po oba víkendové dny. Více čtěte zde.

Pardubický kraj

Výstava betlémů je u konce

Rozlučte se v Bystrém s Vánocemi na končící výstavě betlémů. Expozici můžete naposledy vidět v sobotu i v neděli vždy od 9:00 do 12:00 a poté od 14:00 do 16:00 v sále v Multifunkčním domě v ulici Na podkově. Obdivovat tady budete i evropský betlém vytvořený v Bystrém v roce 2012. Bližší informace naleznete zde.

Karlovarský kraj

Výstava kuriozit v Chebu

O víkendu se můžete vypravit také výstavu nazvanou Kabinet kuriozit. Je plná rarit ze sbírek Muzea Cheb. Expozici můžete navštívit v obou víkendových dnech mezi 9:00 a 17:00 v budově muzea na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad. Děti se tady dozvědí odpovědi na spoustu zajímavých otázek. Více se dočtete zde.

Liberecký kraj

Skleněná zvířátka v Jablonci

V Muzeu skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou vás jistě zaujme výstava s příhodným názvem Skleněná ZOO. V sobotu i v neděli si můžete prohlížet skleněné vánoční ozdoby od 13:00 do 17:00 v Galerii Belveder v Mlýnské ulici. Prohlédnete si tady stovky křehkých zvířátek - skutečných i pohádkových. Veškeré informace najdete zde.

Olomoucký kraj

Výstava Jak se rodí Večerníčci

Snad všechny děti milují Večerníčka. Vezměte je proto na výstavu, kde budou moci přihlížet natáčení v televizním studiu nebo si vyzkoušet animace kreslených postaviček a loutek. Přesně takový program umožní návštěvníkům v sobotu i v neděli šumperské Vlastivědné muzeum od 9:00 do 12:00 a od 12:30 do 17:00. Více zde.

Moravskoslezský kraj

Zábava pro děti ve Ski Karlov

Areál Ski Karlov nabízí zábavu pro celou rodinu. Lyžování je tu vhodné pro děti od dvou let, pro malé sportovce je připravena ski-škola, speciální koutek, odvoz na svah a mnoho dalšího. Lyžovat v tomto areálu na Bruntálsku můžete celý víkend do 16:00 nebo i večer od 18:00 do 21:00. Bližší informace hledejte zde.

Plzeňský kraj

Výstava Angličáci Matchbox v Plzni

Celý víkend můžete s dětmi zavítat na výstavu Angličáci Matchbox, kterou pořádá Západočeské muzeum v Plzni. Od 10:00 do 18:00 si tady prohlédnete autíčka, s nimiž si hrálo už několik generací. Ve speciální herní zóně si s nimi můžete pohrát dokonce přímo na místě. Výstava je připravena v hlavní budově muzea v Kopeckého sadech. Vše zde.

Ústecký kraj

Fenomén Igráček v Žatci

Regionální muzeum K. A. Polánka v Žatci a firma Efko, která od roku 2010 znovu vyrábí slavné Igráčky, představují putovní výstavu Fenomén Igráček. Vidět ji můžete naposledy tento víkend v hlavní budově žateckého muzea v Husově ulici, a to od 13:00 do 17:00. Více čtěte zde.

Vysočina

Výstava Hračky ze staré půdy

Ukázat svým potomkům, s jakými hračkami si děti hrály před desítkami let, můžete o víkendu na výstavě v jihlavském Muzeu Vysočiny na Masarykově náměstí od 9:00 do 12:00 a následně od 12:30 do 17:00. Více se o muzeu i jeho expozici dozvíte zde.

Zlínský kraj

Výstava Krysáci v Uherském Hradišti

Valašské krysy jsou hrdinové večerníčkové série Krysáci. Na výstavu, která představuje trojrozměrné scény z těchto televizních příběhů, se můžete naposledy vypravit tento víkend do Slováckého muzea v Uherském Hradišti. Budova ve Smetanových sadech je o víkendu otevřena od 9:00 do 12:00 a následně od 12:30 do 17:00. Více zde.

Tipy na výlety byly vytvořeny ve spolupráci s portálem www.kudyznudy.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám