Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Na speciální prohlídku hradu nebo krmit vlky do zoo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kromě toho, že zoologickou zahradu v Olomouci provoní purpura a perníčky, tady návštěvníci o víkendu budou svědky krmení vlků. Zajímavou podívanou bude jistě také návštěva hradu Bítov, jehož komnaty zaplnila vánoční dekorace. Za Bílou paní se pak můžete vypravit na Loučeň, na jarmarky a trhy prakticky kamkoliv po Česku.

Foto: Archiv hradu Bítov

Hrad Bítov zve o víkendu na adventní prohlídky.

Článek
Praha

Živý betlém v botanické zahradě

V různých částech botanické zahrady v Troji bude v sobotu od 13:00 do 17:00 probíhat adventní program. Od 13:00 přidejte ruku k dílu při stavbě živého betlému. Poté budou následovat dětská pěvecká vystoupení. Na terase pod kaplí sv. Kláry si prohlédněte dřevěný betlém. Více informací naleznete zde.

Adventní trh na Novoměstské radnici

První ročník adventního trhu na téma Česká hračka a řemeslo můžete navštívit o víkendu na Novoměstské radnici. V sobotu od 10:00 do 18:00, v neděli od 9:00 do 17:00. Připraven je bohatý doprovodný program pro děti i dospělé a ochutnávky slaných, teplých i studených dobrot. Více čtěte zde.

Středočeský kraj

Za Bílou paní na Loučeň

Navštivte v neděli veselé zimní prohlídky zámku Loučeň za doprovodu Bílé paní, která všem ráda tropí naschvály. Kníže si tedy společně se svou chotí na zámku v předvánočním čase naplno vychutná řadu lotrovin. Přijďte se na to podívat v neděli od 11:00 do 16:00. Více se o akci dozvíte zde.

Adventní setkání v Ostré

V sobotu se bude v areálu Botanicus Ostrá slavit advent. Přijďte ochutnat svařené víno nebo vánočku a vyzkoušet si výrobu svíček i adventních věnců. Akce se koná u obchodu v Ostré mezi 10:00 a 16:00. Více hledejte zde.

Jihomoravský kraj

Speciální prohlídky hradu Bítov

O víkendu se můžete pokochat adventně vyzdobenými komnatami hradu Bítov. Prohlídky proběhnou po oba dny od 10:00, každých 20 - 30 minut. Končit budou vždy v hradní kuchyni, kde ochutnáte vánoční speciality. V sobotu navíc proběhne v hradní kapli od 11:00 a od 13:00 zpěv koled a vánočních písní. Více čtěte zde.

Vánoční zastavení v Lednici

Na Rybničním zámečku v Lednici proběhne od pátku do neděle akce nazvaná Vánoční zastavení. Zatímco v pátek začne program až ve 14:00, v sobotu a v neděli bude už od 9:00. Přijďte si prohlédnout svátečně vyzdobené prostory zámečku. Akci zakončí nedělní hra trubačů. Více zde.

Jihočeský kraj

Dudák, řezbář i dráteník v Dačicích

Vánoční jarmark na nádvoří zámku a v prostorách muzea se koná v neděli od 13:00 do 16:00. Těšit se můžete na vánoční hudbu na nádvoří s vystoupením dudáka, prodej vánočního zboží, ukázky zdobení perníčků, malování porcelánu nebo práce dráteníka či řezbáře. Další informace naleznete zde.

Staročeský jarmark v Táboře

Na Žižkově náměstí v Táboře se v sobotu mezi 9:00 a 18:00 uskuteční staročeský vánoční jarmark. Těšit se můžete na bohatý kulturní program, ukázky vánočních zvyků nebo prodej řemeslných výrobků. V 16:00 projde městem zvonkový průvod, který začne na Tržním náměstí. V 17:00 proběhne na Žižkově náměstí kulturní program na téma Vánoce za časů našich babiček. Více si přečtěte zde.

Královéhradecký kraj

Vánoční trhy v Hradci

Od soboty až do 22. prosince bude Masarykovo náměstí v Hradci Králové zaplněno tradičním vánočním trhem. Denně od 9:00 do 18:00 zde uvidíte ukázky řemesel a tržiště s produkty lidové tvorby. Bližší informace hledejte zde.

Řemeslný trh v Hostinném

Adventní trhy lákají k návštěvě v sobotu od 9:00 do 17:00 ve Františkánském klášteře v Hostinném. Těšit se můžete na ukázky lidových řemesel, jako je například drátenictví, řezbářství nebo šperkařství. Děti se pobaví ve výtvarných dílnách, ve kterých si některá řemesla samy vyzkoušejí. Více zde.

Pardubický kraj

Pohádka o statečném Ondřejovi

V neděli v 15:00 začne v chrudimském Divadle Karla Pippicha pohádka O medvědu Ondřejovi. Plné vstupné vyjde na 100 korun, dětské bude stát polovinu. Více se o představení dozvíte zde.

Karlovarský kraj

Za Ježíškem na Boží Dar

Ježíškovy vánoční trhy se konají v sobotu od 10:00 do 16:00 na náměstí v Božím Daru. Přijďte s dětmi za Ježíškem. Více hledejte zde.

Liberecký kraj

Vánoční trhy v České Lípě

Řemeslné předvánoční trhy se konají v sobotu od 8:00 do 12:00 v areálu Pinka v České Lípě. Přijďte nasát vánoční atmosféru a obdivovat nádhernou práci řemeslníků. Vstup na akci je zdarma. Více zde.

Olomoucký kraj

Vůně purpury v Zoo Olomouc

Přijďte v sobotu od 11:00 do 15:00 do olomoucké zoologické zahrady, kde si ve vánočních dílnách můžete vyrobit dárky nebo napsat Ježíškovi. K tomu všemu budou hrát koledy a zavoní purpura. Nebude chybět ani krmení vlků. Další informace čtěte zde.

Vánoce ve skanzenu Příkazy

Vánoce v hanáckém skanzenu Příkazy můžete navštívit v sobotu od 9:00 do 18:00. Na programu budou ukázky tradičních zvyklostí, vystoupení dětí s vánočními i jinými písněmi a jarmark. Bližší informace naleznete zde.

Moravskoslezský kraj

Strojení stromku v Zoo Ostrava

V sobotu láká od 10:00 do 13:00 ostravská zoo na předvánoční akci. Od 10:00 se budou zpívat koledy u živého betléma s následným zdobením stromečku. Mezi 11:00 a 13:00 proběhne ve výukovém centru medový program. Těšit se tu můžete na zdobení perníčků nebo výrobu svíček z včelího vosku. Vše se o akci dočtete zde.

Jarmark na Slezskoostravském hradě

Stříbrnou sobotu a neděli přijďte prožít od 10:00 do 18:00 na Slezskoostravský hrad. Uvidíte ukázky řemesel nebo vánočních zvyků, ochutnáte pečené kaštany a těšit se můžete také na sobotní vánoční ohňostroj od 16:00. Mezi 18:00 a 19:00 se budou konat večerní prohlídky výstavy betlémů, na které mají děti s doprovodem vstup zdarma. Více zde.

Plzeňský kraj

Advent v plzeňské zoo

Až do Nového roku můžete zoologickou zahradu v Plzni navštívit za zvýhodněné vstupné 50 korun, protože letos slaví 50 let. Zároveň vás o víkendu čeká pestrý program. V sobotu od 14:00 zde uvidíte netradiční vánoční ozdoby i cukroví. Budou se tady také zpívat koledy. Více hledejte zde.

Ústecký kraj

Za betlémy a vánočkou do Zubrnic

Tematický program je v zubrnickém skanzenu připraven na tento víkend od 9:00 do 16:00. Uvidíte ukázky lidových zvyků a výstavu betlémů stejně jako výrobu ozdob, tradiční řemeslný trh nebo pečení vánoček. Více čtěte zde.

Vánoční výstava na zámku Ploskovice

Předměty s vánoční tématikou si můžete prohlédnout či rovnou zakoupit na prodejní výstavě, která se koná od středy do pátku mezi 10:00 a 16:00, o víkendu pak mezi 10:00 do 18:00 ve vestibulu ploskovického zámku. Najdete tu keramické, vyšívané, háčkované, dřevěné i perníkové výtvory. Další informace hledejte zde.

Vysočina

Mechanický betlém ve skanzenu Hlinsko

Od soboty až do 29. prosince se ve všech objektech skanzenu Betlém Hlinsko vždy od 8:30 můžete těšit na různé betlémy, dokonce i na jeden unikátní mechanický. Více zde.

Zlínský kraj

Vánoční jarmark v Rožnově pod Radhoštěm

V Dřevěném městečku v Rožnově pod Radhoštěm se v sobotu od 10:00 uskuteční vánoční jarmark. Připraveny jsou ukázky zvyků, obchůzky mikulášské družiny nebo ukázky draní peří. Bližší informace hledejte zde.

Doporučte svou akci

Pořádáte zajímavou akci, o které by podle vás měli naši čtenáři vědět? Pošlete krátký text popisující tuto událost a internetový odkaz, kde bude možné nalézt více podrobností na tipynavikend@novinky.cz. Vyhrazujeme si právo tip nezveřejnit, jeho případné zveřejnění je zdarma.

Tipy na výlety byly vytvořeny ve spolupráci s portálem www.kudyznudy.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám