Hlavní obsah

Sezóna v Janských Lázních začala otevřením sjezdovky Anděl

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Start krkonošské lyžařské sezóny nastal letos oproti loňsku o týden dříve. Sezónu zahájil SkiResort Černá Hora-Pec a například také středisko Branná na Šumpersku.

BEZ KOMENTÁŘE: Začátek sezóny v Janských LázníchVideo: Vladislav Prouza, Právo

 
Článek

Otevření půlkilometrové sjezdovky Anděl na horním úbočí 1260 metrů vysoké Černé hory předcházela týdenní kanonáda sněžných děl. Investice víkendoví lyžaři, jichž v pátek dorazilo do Janských Lázní okolo 150, ale určitě nezaplatí.

„Před časem si mnozí vlekaři klepali na čelo, proč předčasně otevírat pouhou nudli sjezdovky. Teď už na to přišli a mohou se přetrhnout, kdo bude první a bude se o něm jednoduše řečeno vědět. Reklama navíc pomůže celému středisku,“ konstatoval janskolázeňský hoteliér.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

V Janských Lázních už se lyžuje.

Janským Lázním v Krkonoších obvykle konkuruje Skiareál Špindlerův Mlýn s vleky na Horních Mísečkách. Ten letos zahájí lyžařskou sezónu 13. prosince, kdy spustí vleky také v Herlíkovicích u Vrchlabí a Šachtách ve Vysokém nad Jizerou. Sjezdovku Anděl patrně už příští víkend doplní v Janských Lázních další černohorské tratě spolu s Javorem v Peci pod Sněžkou.

„Čekáme na další ochlazení, abychom mohli pokračovat v zasněžování dalších sjezdovek. Ochladit by se mělo v neděli,“ konstatoval provozovatel resortu Petr Hynek. Možnost okusit letošní první sníh mají lyžaři na Černé hoře během celého víkendu – skipas pro dospělého včetně kyvadlové dopravy kabinovou lanovkou stojí 300 korun.

Běžkaři mají na rozdíl od sjezdařů na doposud dvou technicky zasněžených sjezdovkách zatím v českých horách smůlu. Sníh se vesměs drží od nadmořské výšky sedm set metrů a výška okolo dvaceti centimetrů určitě nedovoluje jízdu na lyžích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám