Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Na Švihov za Popelkou, do Dobříše za zvířátky

Kudyznudy.cz, Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ať vaše děti rády něco tvoří, nebo spíš poklidně sledují divadlo, ani tento víkend se nudit nebudou. Vypravte se s nimi na vydlabávání dýní, výlov rybníka, za pohádkami, anebo za zvířátky. Pestrý program potěší jistě nejen vaše ratolesti.

Foto: Archiv zámku Dobříš

Podzimní dobříšský zámecký park budou o víkendu okupovat zvířátka.

Článek
Praha

Posvícení na Břevnově

Od pátku do neděle proběhne vždy mezi 10:00 a 22:00 na Břevnově v okolí kláštera tradiční posvícení. Děti zaujme kouzelník, ohňová show nebo staročeská vesnička s programem. Pro dospělé je připraven nabitý hudební program. Více čtěte zde.

Světelná show na Betlémské kapli

V sobotu ozdobí budovu Betlémské kaple jedinečná multimediální show s názvem Betlémská Odyssea – Video Mapping. Jedná se o slavnostní předpremiéru projektu, jehož hlavní premiéra proběhne příští rok u příležitosti 600. výročí upálení Mistra Husa. Představení na Betlémské kapli proběhnou ve 20:30, 21:00 a 21:30. Uvidíte historické obrazy doplněné animacemi a hudbou. Více čtěte zde.

Středočeský kraj

Lovecká sláva na zámku Veltrusy

Historickou loveckou tradici se vydejte poznat v sobotu od 10:00 do 17:00 do zámeckého zahradnictví na zámku Veltrusy. Uvidíte nejen ukázky sokolnictví nebo lovecké psy, ale i dámy na koních. Děti se mohou těšit na zajímavé výtvarné aktivity. Další informace najdete zde.

Dobříš plná zvířátek

Zámecký park v Dobříši se v neděli od 13:30 zaplní zvířátky. Ať už těmi skutečnými nebo alespoň jejich maskami. Ta nejpovedenější dokonce získá odměnu. Na akci nebude chybět kuní sameček Alfréd, ježci, ani fretka Bibi. Akce se koná v rámci Světového dne zvířátek.

Podzimní jarmark na hradě Okoř

Na louce pod hradem Okoř můžete v sobotu navštívit podzimní jarmark. Čeká vás dobové tržiště, ukázky řemesel a spousta další zábavy. Více informací hledejte zde.

Jihomoravský kraj

Slavnosti řemesel v Brně

Umělce a mistry řemeslníky přijeďte pozorovat při práci na právě probíhajících slavnostech řemesel na náměstí Svobody v Brně, a to až do neděle, vždy od 10:00 do 19:00. Doprovodný program probíhá denně od 14:00 do 18:00. Více se o náplni programu dozvíte zde.

Zámecké dýňobraní na Slavkově

Pro všechny šikovné děti je v neděli od 14:00 připraveno na zámku Slavkov tradiční dýňobraní. Na nádvoří zámku si budou moci vyzkoušet vyřezávání dýní, jejich zdobení a malování. Ozdobené dýně budou poté vystaveny v podzemních prostorách zámku a od 16:00 si je děti budou moci prohlédnout i s rodiči pěkně nasvícené svíčkami. Bližší informace se dočtete zde.

Jihočeský kraj

Výlov rybníka Rožmberk

Od pátku do neděle můžete jako již tradičně nahlédnout do rybníka Rožmberk při jeho podzimním výlovu. Výlov největšího českého rybníka je velkou událostí nejen pro rybáře. Musíte si ovšem přivstat, protože výlov začíná již v 7:00 ráno. Nebudou chybět ani skvělé rybí dobroty. Více zde.

Popelka na Švihově

Pokud chcete poznat místa, kde se natáčela pohádka Tři oříšky pro Popelku, tak vás zveme na hrad Švihov na výstavu věnovanou právě této pohádce. Letos je to již 40 let od natáčení pohádky na hradě a v jeho okolí. Výstava probíhá od úterý do neděle vždy mezi 10:00 a 16:00 až do 2. března příštího roku. Více naleznete zde.

Královéhradecký kraj

Sokolníci na zámku Opočno

Mezinárodní setkání sokolníků proběhne od čtvrtka do soboty na zámku Opočno. Účastníky tady čekají dopolední slavnostní nástupy, ukázky lovu s dravci nebo večerní výřady s fanfárami. Program začne vždy v 10:00. Více hledejte zde.

Dýňové slavnosti v Jičíně

Celý víkend se Flora v Jičíně promění ve slavnost dýní věnovanou především dětem. Budou zde probíhat tvořivé dílny, soutěž o nejhezčí vyřezanou dýni a v sobotu také taneční dětská soutěž. Více zde.

Pardubický kraj

Městské slavnosti v Pardubicích

Od pátku do neděle se Pardubice ponesou v duchu podzimní městské slavnosti. Víkend tady bude ve znamení skvělé zábavy. Uvidíte kočárový průvod, přehlídku historických vozidel, lampionový průvod nebo závěrečný ohňostroj na Labi. Další informace naleznete zde.

Karlovarský kraj

Koblížek na Loktu

Dětské divadelní představení pořádá tuto sobotu hrad Loket. Mezi 17:00 a 18:00 tady děti zhlédnou pohádku O Koblížkovi. Více si o ní můžete přečíst zde.

Drakiáda ve Varech

Mateřské centrum Karlovy Vary pořádá v sobotu tradiční podzimní drakiádu. Akce začíná v 15:00 na Tuhnické louce. Den bude nejen plný vznášejících se papírových draků, ale těšit se můžete i na spoustu dětských soutěží. Více hledejte zde.

Liberecký kraj

Za hlavolamy do IQ parku

Liberecký IQ park připravil na tuto sobotu setkání s Jaroslavem Flajberkem, největším českým sběratelem hlavolamů. Víkend na téma Hry a hlavolamy můžete prožít v IQ parku od 10:00 do 18:00. Uvidíte 99 hlavolamů, které si budete moci sami vyzkoušet. Veškeré informace čtěte zde.

Olomoucký kraj

Putování s Kralickými skřítky

V sobotu se vydejte na Dolní Moravu za skřítky. Společně se skřítky vyjeďte na horskou chatu Slaměnka, odkud jděte dolů do údolí pěšky po pohádkové trase. Cestou budou děti odpovídat na otázky zvídavého skřítka Pěšinky a dole je bude čekat milé překvapení. Bližší informace najdete zde.

Moravskoslezský kraj

Podzimní tvoření v Miniuni

Máte doma neposedné dítko a hledáte způsoby, jak ho zabavit? Co ho takhle naučit vyrábět třeba papírového draka? V Miniuni v Ostravě, kde budou po oba víkendové dny od 13:00 do 17:00 probíhat tvůrčí dílny, vás to naučí na výbornou. Vyrobit si budete moci i podzimní strašidýlko. Více čtěte zde.

Plzeňský kraj

Běh Kilometrovkou po šesti

Jubilejní 10. ročník rekreačního běhu se čtyřnohými miláčky proběhne v sobotu ve 14:00. Start závodu je na začátku Kilometrovky u Kalikovského mlýna. Více informací najdete zde.

Ústecký kraj

Podzim ve skanzenu 

Také skanzen Zubrnice si na víkend připravil podzimní akci. Uvidíte tu mlácení obilí cepy, mletí mouky ve mlýně, zpracovávání lnu nebo ovčí vlny. V rámci 20. výročí otevření skanzenu jsou navíc připraveny soutěže pro děti s vodníkem a různá překvapení. Více zde.

Vysočina

Ve světě fantazie

Jestliže vaše děti fascinuje svět čar a kouzel, pak se jim určitě bude líbit v Kamenici nad Lipou v pohádkové říši Fábula. Otevřeno je od 10:00 do 17:00. Ve zdejší pohádkové říši děti narazí na nejedno kouzelné stvoření. Více čtěte zde.

Za řemesly do mlýna

V sobotu od 10:00 do 17:00 ožije Šlakhamr v Hamrech nad Sázavou ukázkami kovářského i jiných řemesel. Uvidíte třeba také kování. Připraven bude i doprovodný program pro celou rodinu. Více informací hledejte zde.

Zlínský kraj

Plašení duchů s Majdou a Petrem

Petr a Majda z Kouzelné školky zavítají v neděli do Bystřice pod Hostýnem. Tam jsou odhodlaní od 14:00 v Kino klubu Sušil plašit duchy a zachraňovat divadlo. Majdin rozpis vystoupení naleznete zde.

Běh pro Gambii v Kroměříži

V neděli od 14:00 do 16:30 proběhne v Podzámecké zahradě v Kroměříži běh pro Gambii. Účastníci tím přispějí na odvoz starých jízdních kol pro děti do africké Gambie. Více čtěte zde.

Doporučte svou akci

Pořádáte zajímavou akci, o které by podle vás měli naši čtenáři vědět? Pošlete krátký text popisující tuto událost a internetový odkaz, kde bude možné nalézt více podrobností na tipynavikend@novinky.cz. Vyhrazujeme si právo tip nezveřejnit, jeho případné zveřejnění je zdarma.

Tipy na výlety byly vytvořeny ve spolupráci s portálem www.kudyznudy.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám