Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Na sklizeň bonbónovníku nebo koulení kola

Kudyznudy.cz, Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blížící se víkend zve do několika zoologických zahrad po celém Česku, na gurmánské akce i řemeslné ukázky. Ať už si vyberete program v interiéru nebo pod širým nebem, nudit se jistě nebudete.

Foto: Archiv obce Lednice

Koulení kola z Lednice do Brna - zúčastněte se letos i vy.

Článek
Praha

Den zvířat na Toulcově dvoře

Celodenní program v rámci oslavy Dne zvířat vás čeká v sobotu od 10:00 do 18:00 na Toulcově dvoře. Těšit se můžete na ukázky práce policejních koní, narozeninovou oslavu krávy Jitky nebo vystoupení s koníky a pejsky. Kromě toho budou pro děti připraveny také tvůrčí dílničky i perníková dílna. Více se dočtete zde.

Opožděné babí léto v aquaparku

Aquapalace Praha pořádá v sobotu mezi 11:45 a 17:00 akci nazvanou Babí léto. Pro návštěvníky tady budou připravené dílničky, letní tance i soutěžní zábava. Více hledejte zde.

Středočeský kraj

Cukrové slavnosti na zámku Loučeň

V sobotu od 11:00 do 16:30 si přijeďte aktivně odpočinout na zámek Loučeň a okoštujete vynikající a netradiční sladkosti. Proběhne zde sklizeň bonbónovníku, ochutnáte zmrzlinu s uzeným a potkáte zde i neposedného Kazizoubka. Připraveny jsou samozřejmě i soutěže pro děti a pohádky. Více informací najdete zde.

Jihomoravský kraj

Dýňování v Břeclavi

V sobotu se od 14:00 s dětmi vypravte třeba do Městského muzea a galerie v Břeclavi, které bude doslova poseté dýněmi. Proběhnou zde podzimní dílničky zaměřené na vyřezávání dýní, proto si nezapomeňte přinést ostrý nožík. Více zde.

Koulení kola z Lednice do Brna

V sobotu proběhne v Lednici netradiční závod, který je rekonstrukcí běhu legendárního koláře Jiřího Birka. Závod spočívá v koulení dřevěného kola od žebřiňáku pálavskou krajinou po cyklostezce z Lednice do Brna, přičemž závodu se účastní tříčlenné týmy. Start je v 9:00 na náměstí v Lednici. Více hledejte zde.

Jihočeský kraj

Den zvířat v Zoo Ohrada

V Zoo Ohrada v Hluboké nad Vltavou proběhne v sobotu od 10:00 do 15:00 den věnovaný zvířatům. Vše se ale bude točit hlavně okolo dětí. Pro ty budou připraveny soutěže, při nichž si vyzkoušejí především zvířecí dovednosti – třeba zda umí stát na jedné noze jako plameňák nebo jestli mají sílu jako mravenec. Bližší informace čtěte zde.

Královéhradecký kraj

Svatohubertské slavnosti v Chlumci

V areálu parku zámku Karlova Koruna v Chlumci nad Cydlinou proběhne v sobotu jubilejní 20. Svatohubertská slavnost. Program zahájí v 10:30 svatohubertská troubená a zpívaná mše, odpoledne bude prostor pro doprovodný program. Uvidíte sokolníky, ukázky výcviku psů, drezuru koní nebo divadelní pohádkové představení V pytli. Program zakončí ohňové vystoupení a ohňostroj ve 20:00. Kompletní harmonogram akce zde.

Pardubický kraj

Bramborová sobota na Veselém Kopci

Sobota od 10:00 do 15:00 bude ve skanzenu Veselý Kopec patřit především bramborám. Nejenže ochutnáte nejrůznější dobroty z brambor, ale dozvíte se i zajímavosti z oblasti jejich pěstování, použití nebo uskladňování. Další informace hledejte zde.

Karlovarský kraj

Dětský filmový festival Oty Hoffmana

Dětský filmový a televizní festival Oty Hoffmana proběhne od neděle do středy v Ostrově na Karlovarsku. V neděli se hodinu před polednem můžete na náměstí Míru těšit na šermíře a poté od 14:00 na písničky z českých pohádek a filmů v podání zpěváků v dobových kostýmech. Festival bude slavnostně zahájen v 17:00 v divadelním sále Domu kultury a od 18:00 uvidíte slavnostní premiéru filmu Večerníček – True Story. Více zde.

Liberecký kraj

Dětský den na Jizerce

Na Jizerce u sklárny proběhne v sobotu od 10:00 do 16:00 Dětský den s vílou Izerínou. Rozcvičit ruce si už pomalu můžete na tvořivé dílně. Zhlédnete tady také ukázky řemesel nebo se můžete nechat vyfotit s vílou Izerínou. Každý účastník navíc obdrží pamětní list a malé překvapení. Více informací hledejte zde.

Den zvířat v Zoo Liberec

Zoo Liberec se v sobotu připojí k oslavě Světového dne zvířat tříhodinovým programem od 10:00. Těšit se můžete na soutěže pro děti a další zajímavý program. Více o zoologické zahradě i jejích aktivitách naleznete zde.

Olomoucký kraj

Výstava Šangri-la v Olomouci

Unikátní výstavu Šangri-la plnou tajemných míst navštivte v olomoucké ulici Sokolská v bývalé budově BMW. Pokud vás zajímá, jak vypadá indická rikša, tropický prales s hady, sloní bůh Ganéša nebo legendární yeti, pak právě vám je tato výstava určena. Návštěvníci sem mají možnost zavítat denně kromě pondělka od 11:00 do 18:00. Více čtěte zde.

Dětské prohlídky hradu Šternberk

V neděli jsou na hradě Šternberk připraveny speciální prohlídky pro děti na téma „Technika je všude kolem nás“. Dozvíte se informace o technickém zázemí hradu a o každodenním životě jeho obyvatel. Prohlídky se konají v 10:30, 13:00 a v 15:00 a jsou určeny dětem v doprovodu rodičů. Doporučena je předchozí rezervace vstupenek. Bližší informace najdete zde.

Moravskoslezský kraj

Námořnická show v Ostravě

Zveme vás s dětmi v sobotu od 15:00 do Domu kultury v Ostravě, kde vás zabaví námořnická show. Bude se zde nejen zpívat a tančit, ale také soutěžit a hrát dovednostní hry. Vstupné je 100 korun. Více informací si přečtěte zde.

Plzeňský kraj

Slavnosti jablek v Zapomenuté zahradě

Zúčastněte se v neděli od 13:00 oslavy sklizně jablek a ochutnejte tyto sladké plody podzimu. Naučíte se třeba vařit povidla a pochutnáte si na čerstvém moštu. Součástí programu bude i jablečná dílna pro děti a podvečerní koncert při svíčkách. Více zde.

Ústecký kraj

Hraběcí mlsání na zámku Velké Březno

Zveme vás na labužnický výlet za hraběcí rodinou na zámek Velké Březno. V sobotu tady ochutnáte nejrůznější lahůdky v rámci speciálních gurmánských prohlídek. Veškeré informace o akci najdete zde.

Strašidla v muzeu

Muzeum města Ústí nad Labem osídlí v sobotu v 10:00 na dlouhých šest hodin strašidla. Pro malé návštěvníky si tu přichystají soutěže, hry a pohádkovou zábavu. Kdo dorazí v kostýmu, bude mít vstup zcela zdarma. Více zde.

Vysočina

Chotěbořská drakiáda

Pro nadšence do pouštění papírových draků bude nejspíš skvělou zprávou, že v sobotu mezi 14:00 a 16:00 zpestří v Chotěboři odpoledne drakiáda. Sejděte se s ostatními u kaple svaté Anny a těšte se na soutěže a další zábavu. Za nepříznivého počasí se akce konat nebude. Aktuální informace hledejte zde.

Dny otevřených ateliérů

Tento víkend se na Vysočině podíváte pod pokličku nejrůznějším uměleckým řemeslům. Výtvarníci a umělečtí řemeslníci zpřístupní návštěvníkům tajemství svých dílen na Havlíčkobrodsku, Jihlavsku, Žďársku, Pelhřimovsku a Třebíčsku. V některých dílnách a ateliérech si budete moci i sami řemeslo vyzkoušet. Vše o události čtěte zde.

Zlínský kraj

Lampionové prohlídky Zoo Zlín

V pátek večer poznejte zákoutí zlínské zoologické zahrady doslova v jiném světle, a to na netradiční prohlídce s lampióny. Jinak nasvícen bude také zámek Lešná. První prohlídka zoo s průvodcem začíná v 18:30, další následují v 18:45, 19:00, 19:15 a v 19:30. První prohlídka zámku začne také v 18:30, ty další budou následovat v 15minutových intervalech. O prohlídkách zoo i zámku se více dočtete zde.

Doporučte svou akci

Pořádáte zajímavou akci, o které by podle vás měli naši čtenáři vědět? Pošlete krátký text popisující tuto událost a internetový odkaz, kde bude možné nalézt více podrobností na tipynavikend@novinky.cz. Vyhrazujeme si právo tip nezveřejnit, jeho případné zveřejnění je zdarma.

Tipy na výlety byly vytvořeny ve spolupráci s portálem www.kudyznudy.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám