Hlavní obsah

Na zámku Sychrov potkáte v noci hraběnku Esmeraldu Kotrmeldu

Novinky, lap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Večerní prohlídky zavedou návštěvníky sychrovského zámku i k nepříjemné nájemnici. Na dožití tu bydlí Esmeralda Kotrmelda, hraběnka de Fuchtle. Pohádkové představení s názvem Hraběnka na zabití můžete s dětmi navštívit v pátek a sobotu.

Foto: Archiv zámku Sychrov

Z pohádkového představení Hraběnka na zabití

Článek

Noční prohlídky s veselým příběhem o hraběnce připravili organizátoři vždy od 18, 19, 20 a 21 hodin v pátek 26. a v sobotu 27. 10. Návštěvníci si během prohlídky projdou i celý zámek, od zámeckých schodů, kde se natáčela pohádka Nesmrtelná teta, přes všech třicet zámeckých místností.

Foto: Archiv zámku Sychrov

Z pohádkového představení Hraběnka na zabití

Mimořádným zážitkem je procházka schodišťovou halou, které vévodí socha významného rohanského předka - Jindřicha II., vévody z Rohanů a prince z Leonu, který byl bratrancem francouzského krále Jindřicha IV.

Plejádě místností, loveckých pokojů, jídelen a ložnic vévodí klasické královské apartmá, jímž se Sychrov pyšní jako jediný zámek v Česku. Přichystáno bylo, jak jinak, pro nejvýznamnější hosty. Tvoří je předpokoj, ložnice, orientální a královský salón. Ten zdobí portréty francouzských panovníků. Mimo jiné na vás hledí Ludvík XIV. a jeho otec Ludvík XIII.

Foto: Profimedia.cz

Sychrov

Interiérovou perlou novogotického zámku je bezesporu i knihovna - obsahuje přes sedm tisíc svazků. Ke skvostům patří především list z antifonáře s iniciálou Ukřižování z druhé poloviny 15. století.

Pokud se budete chtít podívat na noční prohlídky, vstupné činí 150 Kč za osobu. Dopředu je nutné si rezervovat místo na tel. 482416011 (každý den od 9 do 15:30 hodin).

Foto: Archiv zámku Sychrov

Oranžerie

Zámek je otevřen celoročně, do konce října: pondělí - neděle 9 - 15.30 hodin, listopad až březen denně 10 – 14 hodin.

K zámku přiléhá rozsáhlý anglický park s oranžérií, která byla zpřístupněna v květnu 2011. Více informací najdete zde.

Reklama

Související témata:

Související články

U Konopiště lze pozorovat muflony a daňky

V zámeckém parku u Konopiště na Benešovsku je nová atrakce pro turisty. Lesy ČR tady zřídily malou oboru pro lesní zvěř. „Zalesněná jednohektarová obůrka...

Slovácko a Baťův kanál jsou perly Moravy

Slovácko a Baťův kanál patří mezi oblíbené turistické cíle Moravy. Oceněny byly například v soutěži European Destination of Excellence (Eden) 2011 s tématem...

Výběr článků

Načítám