Hlavní obsah

Stříbrný klíč odemkne turistům v Kutné Hoře mnohé památky

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednotnou vstupenku, takzvaný stříbrný klíč, mohou pro letošní turistickou sezónu získat návštěvníci v Kutné Hoře. Klíč otevře brány hned v osmi památkách. Po zakoupení vstupenky za 250 korun budou lidé moci navštívit kostnici, katedrálu Nanebevzetí Panny Marie, chrám svaté Barbory, muzeum stříbra a stříbrný důl Hrádek, Tylův památník, Vlašský dvůr, Galerii Středočeského kraje v Jezuitské koleji a nedaleký zámek Kačina.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Kostnice v Kutné Hoře tradičně láká množství turistů.

Článek

„Pokud by návštěvníci platili vstupné samostatně, zaplatili by mnohem více, takto ušetří 355 korun. Vstupenka je přenosná a platí do konce sezóny,“ uvedl Václav Veselý z občanského sdružení Kutnohorsko.cz, které je pořadatelem každoroční prázdninové akce Kutnohorské léto. Na společném projektu se domluvili jednotliví majitelé a správci památek, mezi nimiž jsou město Kutná Hora, Středočeský kraj, církev a místní podnikatelé. Všichni mají zájem oživit turistický ruch a zájem o historické památky, a zejména udržet turisty v regionu déle než jeden den.

Součástí stříbrného klíče budou i slevy na vstupném do dalších památek či bonusy využitelné v restauracích, hotelech, u průvodců, v dopravě nebo při sportovních a rekreačních aktivitách. Jednotná vstupenka stříbrný klíč by se měla začít prodávat během května.

Prodej  vstupenek přes internet

K dostání bude v jednotlivých kutnohorských památkách a v informačních centrech v Čáslavi, Poděbradech a Praze. Postupně by se měla rozšířit do hotelových recepcí po celé republice a ke koupi má být například i na pražském Hlavním nádraží. Současně začne její prodej i prostřednictvím internetu.

Do Kutné Hory, jejíž historické jádro je na seznamu světového dědictví UNESCO, každoročně zamíří velké množství turistů. Největší zájem je tradičně o kostnici a chrám svaté Barbory. Loni kutnohorské památky navštívilo více než 300 tisíc platících návštěvníků, což představovalo meziroční nárůst asi o deset procent.

Kutnohorské léto i Ortenova Kutná Hora

Kutnohorsko.cz v letních měsících pořádá kulturně-zábavný festival Kutnohorské léto, letos to bude třetí ročník. Zájemci se mohou těšit na divadlo, šerm, koncerty nebo prohlídky historických budov.

Součástí festivalu jsou i známé akce, jako Královské stříbření Kutné Hory, Mezinárodní hudební festival Kutná Hora, Operní týden Kutná Hora, Kaňkovský hornický jarmark, Ortenova Kutná Hora, Krylonoce nebo Creepy Teepee.

Reklama

Související témata:

Související články

Prestižní titul EDEN 2011 získalo Slovácko

Evropskou destinací nejvyšší kvality pro rok 2011 je Slovácko. V soutěži Evropské komise EDEN 2011 porazilo 25 konkurenčních českých destinací. Do projektu se...

Ve Valticích začal svátek milovníků vína

Ve Valticích nebude už od pátečního odpoledne k hnutí. Konají se tam totiž slavné Valtické vinné trhy, které každoročně navštěvuje několik tisíc vyznavačů...

Výběr článků

Načítám