Hlavní obsah

New York: Kouzlo Vánoc ve světové metropoli

Novinky, Lucie Klečková pro Delfín travel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo by mohl odolat návštěvě New Yorku v tom nejkrásnějším období, v čase kolem Vánoc? Nazdobené ulice se celé třpytí a koledy znějí ze všech koutů. Navíc metropole návštěvníkům nabízí jedinečné atrakce, které jsou k vidění pouze po dobu několika týdnů.

Foto: shutterstock.com

I v předvánočním shonu si můžete návštěvu New Yorku užít v klidu a v pohodě.

Článek

Davy turistů a nekonečné fronty k New Yorku patří v průběhu celého roku, v prosinci to pak platí dvojnásob. Věčnému čekání a tlačenicím se dá naštěstí vyhnout. Zde je pár tipů, jak si vánoční New York užít ve větší pohodě a klidu:

Zabruslete si uprostřed největšího parku

Pamatujete si na stromeček, pod kterým našli Kevina ve filmu Sám doma 2? Stál před Rockefellerovým centrem a právě zdejší náměstí je srdcem celého vánočního dění v New Yorku. Jeden z největších stromků na světě, ověšený 45000 žárovkami, si rozhodně nenechte ujít, ale bruslení na přilehlém kluzišti si můžete s klidem v duši odpustit. Nejenže led je velmi malý, a tak si budete muset počkat ve frontě až dvě hodiny, navíc tento zážitek  nepatří k nejlevnějším. Vstupné stojí 30 dolarů a dalších 12 si připlatíte za půjčení bruslí.

Foto: shutterstock.com

Vydejte se raději do Central Parku, vzdáleného od Rockefellerova centra jen několik bloků. Hned na jeho okraji najdete ne tak známé Wollmanovo kluziště, které je mnohem větší. Vstupné je o polovinu levnější (přibližně 11 dolarů v pracovní dny a 18 dolarů o víkendu) a atmosféra zamrzlého parku snad ještě kouzelnější než mezi ulicemi Manhattanu.

Foto: shutterstock.com

Užijte si kouzlo vánočních výloh

Nákupy v New Yorku jsou lákadlem pro turisty z celého světa a v předvánočním čase v metropoli propuká hotová epidemie nákupní horečky. Přesto si zajděte do některého ze známých obchodních domů, které se rok co rok předhánějí s fantastickou výzdobou.

Foto: shutterstock.com

Proslulý obchodní dům Macy’s na 34. ulici se tradičně na několik týdnů promění v takzvaný Santaland – úžasnou vesničku plnou stromků a vánočních elfů, propletenou miniaturní železnicí s jezdícími mašinkami. Macy’s navíc dodnes tvrdí, že právě Santaland je domovem toho jediného a opravdového Santa Clause.

Foto: shutterstock.com

Jedno z nejstarších hračkářství, FAO Schwarz, u jehož vstupu je na podlaze obří piano, se taktéž objevilo hned v několika vánočních filmech. Při jeho návštěvě je téměř povinností si na pianě poskakováním z klávesy na klávesu vybrnkat svou oblíbenou písničku.

Jedno z nejstarších hračkářství, FAO Schwarz, u jehož vstupu je na podlaze obří piano, se taktéž objevilo hned v několika vánočních filmech. Při jeho návštěvě je téměř povinností si na pianě poskakováním z klávesy na klávesu vybrnkat svou oblíbenou písničku.

Po New Yorku je také spousta vánočních trhů, ale ten nejkrásnější najdete v Bryant Parku. Díky proskleným stánkům si budete připadat jako v ledovém království. Vánoční světýlka rozvěšená po okolních stromech jsou jen třešničkou na dortu.

Foto: shutterstock.com

Abyste se vyhnuli největším davům, na nákupy si přivstaňte. Většina obchodů a trhů otevírá v 8 hodin ráno a krátce po otvíračce si ve všední den užijete jejich návštěvu ještě bez strkání a tlačenice.

Legendární světýlka na jednom z ostrovů

Každou ulici na Manhattanu v prosinci rozzáří moderní světelné ozdoby s nejnovějšími technologiemi. Pokud si ale chcete na chvilku odpočinout od ruchu velkoměsta a pokochat se starou dobrou klasikou, vydejte se trajektem na ostrov Staten Island. Jeho obyvatelé jsou známí tím, že před Vánocemi své domy vyzdobí od podlah až po střechy tisíci žárovkami a dalšími vánočními motivy, jako jsou Santa Clausové, sobi či sněhuláci. Redaktoři serveru Staten Island Live dokonce vytvořili interaktivní mapu, na níž jsou vyznačeny domy, které se každoročně pyšní tou nejkrásnější výzdobou.

Foto: shutterstock.com

Přivítejte nový rok v newyorském stylu

Jen co opadne první vlna turistů, kteří do New Yorku přijíždějí nasávat vánoční náladu, přijde vlna druhá, která chce zažít silvestr na slavném náměstí Times Square. Právě zde každoročně stožár se světelnou koulí odpočítá posledních 60 vteřin starého roku. Úžasná atmosféra má jeden háček. Kapacita Times Square není neomezená a abyste se dostali mezi pár tisíc šťastlivců, kteří spouštějící se kouli uvidí pěkně zblízka na vlastní oči, musíte přijít až s 24hodinovým předstihem.

Foto: shutterstock.com

Pokud se vám taková vidina vítání nového roku příliš nezamlouvá, neváhejte půlnoc strávit třeba na Brooklyn Bridge. Starý cihlový most spojující čtvrtě Manhattan a Brooklyn je jedním z nejkrásnějších míst v New Yorku. Abyste si novoroční polibek dali právě zde, stačí dorazit tak hodinku dvě před půlnocí a stále najdete místa se skvělým výhledem na ohňostroj u sochy Svobody.

Foto: shutterstock.com

Inzertní sdělení:

Objevte kouzlo kolosálních mrakodrapů sahajících do neskutečných výšek i rušných ulic, které bez ustání křižují žluté ikonické taxíky. Poznejte New York s cestovní kanceláří Delfín travel a splňte si svůj americký sen! Nechte se vtáhnout do okouzlující atmosféry velkoměsta, které ve dne v noci tepe svým rušným životem.

Vychutnejte si všechna lákadla, která New York nabízí. Ikonická socha Svobody, světoznámá Broadway, luxusní 5th Avenue nebo třeba proslulé Times Square. A je toho ještě mnohem více! Přijeďte se sami přesvědčit, jak jedinečné je město, které nikdy nespí.

Využijte naši jedinečnou akci. Při koupi zájezdu do 20. 12. 2017 zaplatíte zálohu pouze 5000 Kč za osobu!

Související témata:

Výběr článků

Načítám