Hlavní obsah

Tam, kde se ženil Michael Jackson

Novinky, Žaneta Fikejzová Kvapilová pro Delfín travel

Pouhých 110 kilometrů jihovýchodně od hlavního města Dominikánské republiky Santo Dominga se nachází dokonalá kopie koloniálních vesniček z 16. století s názvem Altos de Chavón. Tam, kde se snoubí velkolepý výhled na řeku Chavón s břehy Karibského moře, vzniklo v roce 1976 středověké městečko, které je nejúžasnějším místem celé ostrovní země.

Foto: shutterstock.com

Starobylé koloniální centrum městečka Altos de Chavón.

Článek

V samém srdci vesničky se nalézá amfiteátr v řeckém stylu s 5000 místy k sezení. Tento architektonický skvost byl slavnostně otevřen v roce 1982 vystoupením Franka Sinatry. Následovala jej další zvučná jména jako Carlos Santana, později také Elton John, Sting, Andrea Bocelli a mnozí další neméně slavní umělci.

Foto: shutterstock.com

K dokonalosti atmosféry Altos de Chavón přispívá především kaple sv. Stanislava (San Estanislao). Jedná se o jedno z nejoblíbenějších míst, kde snoubenci vstupují do manželství. Od místních průvodců se každý návštěvník jisto jistě dozví, že se právě tady v květnu roku 1994 ženil i král popu Michael Jackson. Měl si zde vzít za manželku dceru Elvise Presleyho, Lisu Marii Presleyovou.

Foto: shutterstock.com

Pravda je ale trošku někde jinde. Zpěvák se původně chtěl oženit v letadle při přeletu nad tímto karibským rájem, to ale dominikánské zákony neumožňují. Bylo tedy vybráno město La Vega, které leží 155 kilometrů od hlavního města. Samotný obřad se pak konal přímo v domě oddávajícího. Takže Dominikánská republika je skutečně místem, kde se Jackson oženil, ale nestalo se tak v Altos de Chavón.

Foto: shutterstock.com

Vesničce to však na atraktivitě nijak neubírá, nabízí dost dalších zajímavostí. Je zde například muzeum archeologie, obchody se suvenýry často i umělecké kvality, galerie a především bary a restaurace. Ty zdatně udržují krok s nejmodernějšími trendy z oblasti gastronomie. Ve chvíli, kdy zapadne slunce, je jistě už samotný nezapomenutelný gurmánský zážitek dokreslován živou hudbou. A to nemluvíme o podmanivém prostředí, v němž se restaurace nacházejí. Umíte si představit lepší zakončení dne?

Foto: shutterstock.com

Inzertní sdělení:

Poznejte ostrov Madeira, jeho nejkrásnější místa, exotickou přírodu a malebná městečka. Na tomto zájezdu také přivítáte začátek léta v duchu novoročních oslav – velkolepým Atlantským festivalem.

V tento den se noční nebe nad centrem hlavního města Madeiry promění v obrovskou světelnou show plnou zážitků.

Související témata:

Výběr článků

Načítám