Hlavní obsah

Na tréninku s mistrem světa v inline rychlobruslení

Novinky, Německá turistická centrála/TMB

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedaleko Berlína se nachází kraj Fläming, jenž by neměl ujít pozornosti žádného nadšence do inline bruslení či cyklistiky. Mezi rekreačními jezdci a amatéry se tu po „černém ledu“, jak se říká zdejšímu kvalitnímu asfaltu, na bruslích prohání také mistr světa v inline rychlobruslení.

Foto: Landkreis Teltow-Fläming

Na tréninku s mistrem světa v inline rychlobruslení Alexandrem Bastidasem

Článek

Rodák z Venezuely trénuje v braniborském Flämingu

Alexander Bastidas již půl roku působí ve Skate-aréně v Jüterbogu, Mekce inline bruslení ve Flämingu. Dvakrát týdně zde pořádá tréninky pro děti i dospělé. Alexander, původem z Venezuely, získal svůj první mistrovský titul ve štafetě již v roce 2003. Tehdy to byl také vůbec první mistrovský titul pro Venezuelu v této disciplíně. Od té doby získal Alexander mnoho ocenění, je několikanásobným národním mistrem a držitelem dalších titulů. Prvenství získal mimo jiné také loni na pražském bruslařském půlmaratónu LifeInLine a ve světovém poháru.

Foto: Landkreis Teltow-Fläming

Na tréninku s mistrem světa v inline rychlobruslení Alexandrem Bastidasem

Učte se od mistra

Své závodní zkušenosti Alexander s nadšením předává dále v rámci svých pravidelných tréninků pro členy bruslařského klubu i pro širokou veřejnost a návštěvníky regionu Flaeming-Skate. Ti ho přímo zbožňují a hltají každé jeho slovo. Vědí totiž, že klíč k úspěchu tkví v detailech. Ty obvykle během bruslařského maratónu rozhodují o tom, zda bude člověk o pár vteřin rychlejší a bude zatáčky projíždět co nejefektivněji.

Foto: Landkreis Teltow-Fläming

Naučenou techniku lze vyzkoušet v praxi na některém z mnoha okruhů Flaeming-Skate nedaleko Berlína

„Díky mým tréninkům by se děti, mládež i dospělí měli naučit opravdové rychlobruslení,“ vysvětluje Alexander Bastidas. Kromě techniky a bezpečné jízdy by si zde měli osvojit také respekt, fair play a týmovou spolupráci. K tomu Alexander dodává: „Cílem je, aby moje nabídka tréninku umožnila aktivním rodinám rozvíjet jejich bruslařské dovednosti a zároveň nadchla další generaci, která se tomuto sportu bude věnovat na vyšší úrovni.“

Coby kvalifikovaný fitness trenér a instruktor inline bruslení provozuje Bastidas už jednu rychlobruslařskou školu ve venezuelském Caracasu a další ve městě Ibarra v Ekvádoru. Loni se přestěhoval do Berlína a začátkem roku 2017 založil svou třetí rychlobruslařskou školu „Roller A3 Germany“. Kromě skupinových tréninků zde pořádá také individuální tréninky pro všechny věkové kategorie.

Inline rychlobruslení ve Flämingu

Bruslařská škola Alexandra Bastidase: www.rollera3.com

Pravidelné tréninky mistra světa v klubu SV Flaeming-Skate e.V. v Jüterbogu se konají každé úterý a středu odpoledne od 17 do 19 hodin a rozhodně představují velké lákadlo bruslařského regionu. Další informace najdete na sv-flaeming-skate.de. Objednávky na info@sv-flaeming-skate.de

Další informace o volnočasových aktivitách v Braniborsku najdete na www.brandenburg-tourism.com

Tipy a inspiraci pro výlety a dovolenou v Německu hledejte také na www.germany.travel

Výběr článků

Načítám