Hlavní obsah

Hledáte oázu klidu na dosah? V Braniborsku budete v zimě na správné adrese

Novinky, Německá turistická centrála/TMB

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejste ten typ člověka, co by si liboval v davech turistů, a vyhledáváte spíše klid a odpočinek? Pak si budete v Braniborsku během zimních měsíců libovat. Nechte se inspirovat k romantickým chvílím v přírodě na dosah.

Foto: TMB-Fotoarchiv/Y. Maecke

Zimní idylka v Braniborsku

Článek

Zimní Spreewald

Biosférická rezervace Spreewald neboli Sprévský les se nachází nedaleko hlavního města Německa. Přesto se zdá, jako by se tu čas zastavil. Zvláště pak v zimě, kdy zdejší kanály připomínající italské Benátky v lesním vydání nejsou přeplněné kánoemi výletníků. Sezóna tu však ani v zimních měsících zcela neutichá, z čehož těží především ti, kdo vyhledávají klidné místo pro dovolenou, avšak stále rádi využijí místní turistické nabídky.

Foto: TMB-Fotoarchiv/R. Weisflog

Na kanálech se ve Spreewaldu jezdí i v zimě

I během zimy se můžete vydat do hlubin spreewaldského vodního labyrintu na loďce připomínající gondolu, zachumláni do dek, se svařeným vínem nebo čajem v ruce a roztopenými kamny na palubě. Kdo by se přece jen raději zahřál pohybem, ten se může vydat na dvouhodinovou projížďku na kánoích. Po výkonu bude takovým odvážlivcům odměnou posezení u táborového ohně.

Nekonečné procházky spící krajinou

Příznivci pěší turistiky se mohou vydat na nesčetné množství túr, a to na přání i v doprovodu rangera správy braniborských přírodních rezervací. Jako na kanadských pláních se pak budete cítit v doprovodu huskyho, věrného čtyřnohého parťáka ochránců přírody. V přírodním parku Barnim se děti mohou svézt na oslíkovi, na všechny tu ale u jezera čeká zastávka na vydatnou svačinu.

Foto: TMB-Fotoarchiv/Y. Maecke

Vydejte se do zimního Braniborska - vychutnáte si přírodu i ničím nerušené chvíle klidu

Na túru či kratší procházku se ale může každý vydat i bez průvodce. Vskutku kouzelným místem pro kratší výlet je například zámecký park Branitz v Chotěbuzi. Areál patří k mistrovským dílům zahradního architekta, spisovatele a podnikatele hraběte Hermanna von Pückler-Muskau. Návštěvníky zde pokaždé překvapí pestré krajinné obrazy, pečlivě seřazené jako perly náhrdelníku. Obzvláště velkým lákadlem jsou pak dvě pyramidy.

Zcela jinou záležitostí, ovšem o nic méně krásnou, je přírodní oblast Grumsin v kraji Uckermark. Zde se rozprostírá údajně největší souvislý ryze bukový les světa o celkové ploše 600 hektarů. Díky tomu je toto území také na seznamu přírodního dědictví UNESCO. Kdo by se rád seznámil s tímto přírodním skvostem o něco blíže, může se každou neděli vypravit do hlubin lesa v doprovodu místního rangera.

Foto: TMB-Fotoarchiv/Y. Maecke

Zimní Braniborsko je ideálním cílem i pro romantickou dovolenou ve dvou

Odpočinek v termálních lázních

Přirozenost a uklidňující účinky. To se netýká jen braniborské přírody, ale také zdejších lázní a saunových vesniček. V Braniborsku zaručeně načerpáte novou energii, ať už díky místní solance, léčivé síle rašeliny přímo z luk na březích nesčetných braniborských jezer, nebo díky esencím bylin rostoucích přímo za dveřmi. Termální lázně a wellness najdete po celém Braniborsku, od Spreewaldu na jihu až po kraj Prignitz na severu země. Na své si tu tak přijde každý milovník odpočinku a zdravého životního stylu.

Foto: TMB-Fotoarchiv/Y. Maecke

Braniborsko je oblíbené také díky široké nabídce lázeňských a wellness pobytů

Příkladem za všechny může být rekreační a wellness resort Mark Brandenburg v Neuruppinu. Představte si, jak začínáte den tím, že se ponoříte do vody vyhřáté na 34 stupňů, zhluboka vdechujete čerstvý vzduch a při tom upíráte zrak do dáli přes hladinu jezera Ruppiner See. A pak se přesunete třeba do sauny plovoucí na dřevěném pontonu. I tak může vypadat vaše dovolená v Braniborsku.

Tipy pro dovolenou v Braniborsku

Pokud si chcete užít luxus ničím nerušené dovolené a přitom i něco ušetřit, doporučujeme rezervovat ubytování a další služby včas v rámci speciální zimní nabídky, která platí do konce března. Vybírat lze ze 75 tří až čtyřhvězdičkových hotelů a apartmánů s cenami již od 65 EUR za dvě osoby v dvoulůžkovém pokoji. Snídaně v ceně je samozřejmostí. Řada hotelů nabízí také týdenní nabídky zahrnující již další služby jako wellness, degustační menu, projížďky na loďkách či prohlídky s průvodcem. Ve všední dny tak zaplatíte za celý balíček i méně než 65 EUR. Více na www.winterliches-brandenburg.de.

Další inspiraci pro dovolenou v Německu najdete také na www.germany.travel.

Výběr článků

Načítám