Hlavní obsah

Silvestr 2015 v Německu

Novinky, Německá turistická centrála

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší silvestrovská párty pod širým nebem na světě, nezapomenutelný večírek, poklidný večer s vůní moře – v rámci hledání té pravé oslavy konce roku se v Německu najde pro každého něco.

Foto: visitBerlin/Wolfgang Scholvien

Přivítejte nový rok ve velkém stylu!

Článek

Oslavy pod širým nebem i v barech

Odpočítávání posledních dní roku je tu, a vy ještě nemáte žádné plány, jak s letošním Silvestrem naložit? V Německu na vás ke konci roku čeká pestrá nabídka. Řada klubů a barů pořádá speciální večírky, obzvláště oblíbené jsou pak oslavy pod širým nebem. Ve většině velkých měst se konají akce pro širokou veřejnost s živou hudbou a ohňostroji.

Berlín

Absolutním hitem je Silvestr v Berlíně. Během největší silvestrovské párty pod širým nebem na světě se bulvár mezi Vítězným sloupem a Braniborskou bránou promění v jeden velký taneční parket. Noční klid či zavírací hodina tu jednoduše tu noc neexistují.

Foto: visitBerlin/Wolfgang Scholvien

Berlíňané tvrdí, že ta největší silvestrovská party bude právě v jejich městě. Chcete se přesvědčit sami?

Drážďany

Působivou atmosféru má také největší silvestrovská oslava v Sasku, která se koná každoročně v Drážďanech. S kulisou věhlasné Semperovy opery si můžete vychutnat poslech živé hudby a spoustu kulinářských lahůdek.

Foto: Frederik Schrader

Takto impozantně vypadá silvestrovský ohňostroj v Drážďanech

Europa-Park

Také největší zábavní park v Německu Europa-Park, chystá pro návštěvníky silvestrovský program pro celou rodinu.

Foto: Frederik Schrader

Europa-park láká návštěvníky celou zimu, i na Silvestra

Silvestr na pobřeží

O něco poklidnější oslavu příchodu nového roku si bezpochyby užijete v severoněmeckém Travemünde během oblíbeného silvestrovského festivalu přímo u moře. Pokud vás moře opravdu láká, pak vám doporučujeme vyčkat příchodu nového roku v Büsumu u Severního moře, kde zažijete typicky severoněmeckou tradici: novoroční plavání. Komu by voda připadala moc studená, ten si může jen tak užívat svařeného vína a slavnostního programu.

Foto: LTM/Uwe Freitag

Noční Travemünde - chybí už jen ohňostroj, který rozzáří vodní hladinu záplavou barev

Německá města

Vyberte si to pravé německé město, ať už k oslavám konce roku či jako příští víkendový cíl na www.germany.travel.

Výběr článků

Načítám