Hlavní obsah

Exotika láká – tentokrát na krásy Brazílie

ESO travel, Tomáš Zítka

Brazílie je přátelská země, která je určená především pro zvídavé a společensky založené turisty. Nádherná města, ojedinělá exotická krása přírody, deštné pralesy, katarakty, oslnivé bílé pláže, množství výletů za poznáním a historií – to je pouze krátký výčet toho, co může tato země nabídnout. Příjemný dojem navíc podtrhuje místní obyvatelstvo, které je velice vstřícné, tolerantní a velkorysé.

Článek

V tomto článku najdete:

  • Nádherné Rio de Janeiro                     
  • Legendární Cukrová homole
  • Vodopády Iguacu

Načerpejte inspiraci k cestě Brazílií na mapě

FOTO: ESO travel

Obrovské rozlohy této 5. největší země světa nedávají příliš mnoho šancí na prozkoumání za 14 dní (tak dlouho totiž trvá průměrná dovolená v Brazílii). Na přiložené mapce můžete vidět několik zajímavých míst, které Brazílie návštěvníkům nabízí. Místo krkolomného a mnohdy nejistého hledání trasy se touto mapkou můžete nechat inspirovat a nechat tak vést své kroky přímo do „černého“.

Jeden z úchvatných pohledů na Rio

FOTO: ESO travel

Začněte tím nejkrásnějším – Rio de Janeiro

Hned po příletu na letiště vás obklopí atmosféra Ria de Janeira, o jehož krásách se vyprávějí téměř legendy, které budou místní bez pobízení ochotně vyprávět a přiblíží vám tak jejich způsob života. Rio je skutečně nádherné, ale jeho přednosti spočívají i v něčem jiném. Můžete tu navštívit množství karnevalů, zatančit si sambu, „plácnout sebou“ na jedny z nejkrásnějších pláží světa – Copacabana a Ipanema, nebo se po intenzivních zážitcích vydat ještě na výlety po okolí.

Západ slunce na pláži Copacabana

FOTO: ESO travel

Nákupy v Brazílii
Na suvenýry je tato země skutečně bohatá. Můžete si tu koupit vše od figurek karnevalových tanečnic, přes dřevěné podobizny Krista Vykupitele až po jedny z nejoriginálnějších suvenýrů na světě – vypreparované dravé ryby piranhas.

Největšími lákadly pro turisty se stalo úpatí hory Corcovado, odkud se můžete projet pozemní lanovkou po pralese Tijuca. Druhým lákadlem, které byste neměli vynechat, je Cukrová homole. Kabinková lanovka vás vyveze na vrchol, odkud se vám naskytne nezapomenutelný pohled na údajně nejkrásnější město světa Rio de Janeiro.

Seřízení hodinek
Po příletu z Evropy si přetočte hodinky o 4 hodiny dozadu, abyste tak vyrovnali místní časový posun. V létě je to hodin 5.

Vodopády Iguacu si vás získají

FOTO: ESO travel

K vodopádům Iguacu

Z Rio de Janeira se snadno dostanete k vodopádům Iguacu, které si můžete „okouknout“ jak z brazilské tak i z argentinské strany. Pod vodopádem Salto Floriano je připraven výtah vyvážející turisty na vyhlídku, odkud se vám otevře pohled na okolní krajinu, který je skutečně úchvatný.

Pokud vás unaví hřmící masy vod, můžete se projít pralesem v NP Iguacu nebo využít programu Gran Aventura Tour - nasednete do džípu a budete se kochat krásou okolní přírody a jejich obyvatel. Poté se starou indiánskou stezkou dostanete na břeh řeky, odkud se vydáte proti proudu řeky Paraná. Zaveze vás těsně pod stěnu vody vodopádu Iguacu.

Nenechte si ujít
K bílým pískům Copacabany Po příletu do Ria de Janeira se můžete osvěžit a pokochat pohledem na jednu z nejkrásnějších pláží světa – Copacabanu. Bílý jemný písek, široká promenáda kolem pláže, modré moře a luxusní hotelové resorty zajišťují veškeré pohodlí a nároky turistů. Pláž rozhodně stojí za zhlédnutí a stane se tak krásným odrazovým můstkem pro vaše další cesty.
Do pralesa Tijuca Tijuca je největším „městským lesem“ na světě. Při svých procházkách tu potkáte stovky druhů volně žijících živočichů a rostlin. Navíc se zde můžete vydat i za kulturou a navštívit tak známou sochu Krista Vykupitele (Cristo Redentor), ze kterého se vám naskytne nádherný pohled na Rio de Janeiro.
Koloniální město Petrópolis Petrópolis najdete v horách severně od Rio de Janeira. Celé město je postaveno v koloniálním portugalském stylu a rozkládá se v údolí plném zeleně. Za návštěvu určitě stojí dominanta města – Císařské muzeum, obsahující obrovskou sbírku starožitností, pokladů a především korunovačních klenotů. Za zmínku stojí i Křišťálový palác, katedrála a orchidária.

Inzertní sdělení: Tipy na zájezd do Brazílie

Cestovní Kancelář ESO travel, specialista na Kubu, Keňu, Thajsko, Srí Lanku atd. vybírá z nabídky zájezdů pro dovolená Brazílie:

Během 13 dní si prohlédnete nejkrásnější město světa, vykoupete se ve vodopádech Iguace a zlenošíte si na plážích v letovisku Búzios

Copacabana beach, hora Corcovada, trhy, samba, plážové hry, horská kola a mnoho dalšího vás očekává v tomto 14 denním zájezdu.

Poznejte to nejkrásnější z exotické Brazílie. Čeká tu na vás nádherná příroda, kultura, lidé, pláže, nádherné moře a samozřejmě také piraně, které si tu můžete ulovit.

Čtěte dále

V pokračování článku se podíváme do divočejší části Brazílie, projdeme si džungli a naštívíme historické město Salvador da Bahia. Celý článek si v sekci Exotika můžete přečíst zde.

Související témata:

Související články

Procestujte západní Kanadu lodí i po pevnině

Kanada je svojí rozlohou a rozmanitostí naprostým unikátem. Při pohledu na mapu byste viděli, že její jižní konec spočívá na stejné zeměpisné šířce jako Řím,...

Objevte poklady Francouzské Polynésie

Francouzskou Polynésii tvoří pět souostroví a celkem 118 ostrovů. Je to místo přitahující svou nádherou turisty z celého světa. Bílé písčité pláže, blankytné...

Vydejte se do srdce Jihoafrické republiky

Jihoafrická republika je rájem turistů, kteří odmítají cestovat do všech koutů světa, aby poznali jeho krásy. Svět na dlani nebo Svět v jedné zemi, tak by se...

Výběr článků

Načítám