Hlavní obsah

Unikátní cesta kolem světa za 24 dní začíná: První zastávka - Svatá Lucie

Komerční článek - Poslední březnový den odstartovala unikátní výprava - cca 60 cestovatelů se vydalo na cestu kolem světa vypůjčeným dopravním letadlem. Až 22. dubna přistanou zpět v Praze, budou mít „v nohách“ celý svět. Cesta kolem světa se z 80 dní zkrátila na 24. Během nich procestují pod patronací CK ESO travel deset unikátních destinací. Čeká je exotické dobrodružství i žádaný odpočinek v zázemí nejlepších světových hotelů. První zastávkou je ostrov Svatá Lucie.

Foto: ESO travel

Svatá Lucie je jedním z nejromantičtějším míst planety. Patří mezi nejvyhledávanější líbánkové destinace.

Článek

Svatá Lucie platí za jedno z nejromantičtějších míst planety. Leží ve východní části Karibiku a je jedním z nejvyhledávanějších míst mezi zamilovanými dvojicemi. I to byl jeden z důvodů, proč byl tenhle kousek země zařazený mezi desítku zastávek unikátního projektu Cesty kolem světa cestovní kanceláře ESO travel.

Během 24 dní přistanou cestovatelé na deseti unikátních místech. První zastávkou je Svatá Lucie, v letovém plánu je ale postupně i Patagonie, Velikonoční ostrov, Francouzská Polynésie, Fidži, Austrálie, Kambodža nebo Indie. Cestují speciálně upraveným Boeingem 737 (který budou mít k dispozici po celou dobu výpravy) a bydlí vždy v nejlepších hotelech dané oblasti.

Foto: Aramil Liadon, ESO travel

Velký Piton, jeden ze dvou symbolů ostrova. Podle něj Svatou Lucii bezpečně poznáte.

Výprava je spojením unikátních zážitků, pohodlí a luxusu. Patří mezi šťastné, neboť Cesta kolem světa byla po pár týdnech vyprodaná. Co všechno během cesty zažijí? Sledujte to s námi. V každém díle vám jednu z destinací přiblížíme.

Zastávka č. 1 - Vítejte na Svaté Lucii!

Letadlo obkrouží Velký a Malý Piton, žulové masivy, které jsou dominantou a symbolem ostrova. Přistání proběhlo téměř na čas. Na Svaté Lucii vrcholí odpoledne. Do hotelu zbývá zhruba devadesát minut jízdy mikrobusem. Hotel The Landings St. Lucia totiž leží na severozápadním, opačném, pobřeží Svaté Lucie.

První, čeho si člověk všimne, je privátní pláž, která se táhne na obě strany, a ač člověk mhouří oči jako o život, jejího konce nedohlédne. O bílý korálový písek se tu rozbíjejí vlny Karibiku, pod slunečníky leží pár hotelových hostů. Další tráví zbytek horkého odpoledne u hotelových bazénů. Jsou tu tři a společně s luxusním vybavením suit, včetně mramorových koupelen, dávají tušit, že slova o pečlivém výběru těch nejlepších možných hotelů na všech zastávkách cesty nebyla planá.

Foto: ESO travel

Bydlení na Svaté Lucii? To je luxus a pohodlí. Ostatně jako na všech zastávkách cesty kolem světa.

Krásné pláže i tropický prales – to je Svatá Lucie

Na Svaté Lucii jsou naplánované dvě noci. Během nich cestovatelé naberou síly po dlouhém letu (tak dlouhý už je v celém dalším průběhu nečeká) a poznají to nejzajímavější z ostrova. Součástí skupiny jsou i čtyři čeští a slovenští průvodci. Právě s nimi se druhý den vyráží na fakultativní výlet po ostrově.

Cesta západním pobřežím vede pitoreskními vesničkami, podél plantáží banánovníků a mangovníků, jejichž vývozem je Svatá Lucie proslulá, stínem kokosových palem, i okrajem tropického pralesa, kde omamně voní orchideje a v korunách stromů posedávají papoušci amazoňané.

Chcete poznat Svatou Lucii blíž? Pak si přečtěte článek: Prožijte líbánky na nejvyhledávanějším romantickém ostrově Svatá Lucie

Foto: ESO travel

Desítky kilometrů pláží. To je jedna z největších devíz ostrova Svatá Lucie.

Cíl výletu? Městečko Soufriere, odkud je možné ještě vyrazit na túru k místnímu vulkánu a na vyhlídku, ze které je možné pořídit ty nejkrásnější fotky Malého a Velkého Pitonu. Zpátky se pluje na katamaránu podél pobřeží, s tu kratšími, tu delšími zastávkami, kdy se část osazenstva noří pod hladinu. Šnorchlování je v teplých vodách okolo Svaté Lucie téměř povinností.

Kromě toho je na ostrově, jehož rozloha je pouhých 600 kilometrů čtverečních, možné provozovat třeba golf (na severním cípu ostrova leží osmnáctijamkové hřiště), vyrazit na celodenní výlet na jachtě (proslulá je marina v Rodney Bay), vydat se na unikátní historické trhy do hlavního města Castres nebo relaxovat v unikátních sirných lázních Sulphur Springs, kde člověk může poležet v horkých bazéncích uprostřed tropické zeleně.

Ne všichni ale vyrazili za poznáním ostrova. Někteří využili první den volna k relaxaci a osobnímu programu. Jisté je ale to, že se po dvou dnech setkají opět na palubě Boeingu, který je přenese tentokrát do Brazílie k famózním vodopádům Iguacu. Další podrobnosti najdete v tomto článku.

Inzertní sdělení: Unikátní Cesta kolem světa!

Cestovní kancelář ESO travel, specialista na Asii, Severní, Jižní a střední Ameriku, Tichomoří a Afriku představuje unikátní Cestu kolem světa:

Prožijte Vánoce a Silvestr netradičně! Vydejte se na unikátní Cestu kolem světa. I tato startuje na Svaté Lucii. Mezi dalšími zastávkami jsou třeba Kostarika, Palau, Borneo nebo Hongkong. Spojení luxusu, golfu a poznávání. Neváhejte, zájem je obrovský!

Nejtajemnější ostrov s 18 gigantickými kolosy v kombinaci s bájnou říší Inkůzaslouží Vaši zvláštní pozornost. Vydejte se na jedno z nejtajemnějších míst planety!

Vezměte si na tři měsíce volno a obeplujte svět! naprosto unikátní plavba na luxusní lodi. USA, Austrálie, Indie, Egypt, Emiráty...

Autor: Lucie Štěrbová & ESO travel

Anketa

Nechali byste se zlákat a vydali se na Cestu kolem světa?
Ano, vypadá to perfektně.
91,3 %
Ano, ale zrovna Svatou Lucii bych vynechal/a.
2,4 %
Ne, podobná cesta mě neláká.
6,3 %
Celkem hlasovalo 254 čtenářů.

Deset unikátních zastávek Cesty kolem světa:

Do těchto míst se cestovatelé během výpravy okolo světa podívají. V každém je čeká spousta úchvatných zážitků a dobrodružství. Proklikem se dostanete na článek, který o jednotlivých zastávkách informuje podrobněji:

Další info o cestě najdete na webu Cesty kolem světa.

Komfort na palubě speciálu Boeing 737-800

Klasický Boeing 737 má 189 míst k sezení. Sedí se po třech v řadě. Účastníci Cesty kolem světa nicméně cestují verzí upravenou v duchu „Private jet“. Sedaček je jen 64. Místo tří vedle sebe, jsou vedle sebe dvě kožená křesla. Každý cestující má navíc k dispozici vlastní přikrývku a polštář, případně i mp3 přehrávač.

Během celého zájezdu navíc není nutné ani jednou přestupovat. Cestující se nemusí starat ani o zavazadla. Ty jsou přímo z odbavovacího pásu transportovány do hotelového pokoje.

Občerstvení na palubě je zajištěné ve formě typické pro „business class“. Létáse obvykle v ranních a dopoledních hodinách, aby byl přílet do cílové destinace během časného odpoledne. Nejdelší lety cestující čekají první a poslední den. Pořadí destinací je koncipováno tak, aby lety byly co nejkratší.

Komfort je… když rozumíte průvodci!

Pokud čas od času vyrážíte na poznávací zájezd, pak víte, že čeština rozhodně není příliš frekventovaný jazyk. Audioprůvodce si můžete půjčit v angličtině, němčině, francouzštině, ale s češtinou se nechytáte.

Čeští průvodci nejsou samozřejmostí ani u poznávacích zájezdů do exotických míst. Zážitek je pak mnohdy poloviční. Ne každý totiž cizojazyčnému výkladu rozumí. Na cestu kolem světa nicméně společně s turisty vyrazila i čtveřice českých a slovenských průvodců. Ti budou cestujícím k dispozici po celou dobu pobytu, absolvují s nimi i všechny fakultativní výlety a postarají se o to, aby byl zážitek ideální. Český je i personál luxusního letadla Boeing 737-800. Čtyři stewardky se o cestující starají v průběhu všech letů.

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám