Hlavní obsah

Hledáte Nema? Najdete jej v Marsa Alam

Novinky, František Vorel, CK Blue Style

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dovolená v Egyptě láká na potápění v Rudém moři, starověké památky a celoroční teplo. Vydat se sem můžete ve kterémkoli měsíci. Zájezdy nabízejí odpočinek a zábavu pro všechny. Jistě budete mít chvíli dilema, kam přesně vyrazit. Skvělou volbou je letovisko Marsa Alam, a to hlavně pro úžasný podmořský svět.

Foto: Archiv autora

V Marsa Alam najdete Nema i další

Článek

Jde o nejnovější (letiště bylo otevřeno až v roce 2003) a zároveň nejjižněji položené egyptské letovisko. Turisté jej naplno vyhledávají od roku 2011. V minulosti šlo pouze o malou rybářskou vesničku na pobřeží Rudého moře ležící 800 km od hlavního města Káhiry. Výstavba nového mezinárodního letiště a řada plánovaných turistických projektů a nových hotelů nicméně přinesla jeho prudký rozvoj.

Foto: CK Blue Style

Port Ghalib v srdci letoviska Marsa Alam

Přesto je Marsa velice klidné letovisko. Budou jej určitě preferovat ti, kteří chtějí obdivovat překrásný podmořský svět. Poloha poblíž rovníkového pásma, tropické podnebí, krásné písčité pláže a bohatá fauna i flóra předurčily letovisko Marsa Alam k tomu, aby se stalo jedním z nejvyhledávanějších dovolenkových míst na světě. Nepřekonatelnou předností tohoto malebného letoviska jsou zachovalé korálové útesy, čisté moře a vraky lodí, ke kterým je povoleno se potápět. Místní potápěčská centra nabízejí získání certifikátů pro potápění, včetně seznamovacích ponorů a lekcí pro začátečníky. Vyzkoušet si potápění s přístrojem tak může opravdu každý. Na své si však přijdou i zkušení potápěči.

Foto: CK Blue Style

Také roztomilé kapustňáky potkáte v Marsa Alam

Koupání s volně žijícími delfíny

Rozhodně neuděláte chybu, když vyrazíte na výlet lodí k útesu Satayh. Kromě barevných ryb a korálů se můžete těšit na volně žijící delfíny, protože součástí výletu je šnorchlování a potápění v Delfíní zátoce. Právě do těchto míst delfíni připlouvají odpočívat a rozmnožovat se. Jednoduše skočíte do moře a desítky delfínů jsou všude kolem vás. Zažijete na vlastní kůži, co vídáte pouze v přírodopisných dokumentech.

Foto: Archiv autora

Zaplavat si můžete s volně žijícími delfíny

Zkušenější potápěči mohou vyrazit např. k Brothers Island. Tento ostrov patří k nejkrásnějším lokalitám pro potápění vůbec díky nesčetnému množství ryb a predátorů. Milovníci vraků určitě ocení oblast Abu Galawa. Známým potápěčským rájem je také útes Elphistone, proslulý výskytem žraloků kladivounů.

Foto: Shutterstock

Luxor je plný starobylých chrámů

Po stopách faraonů

Vydat se můžete i za historií. Pyramidy sice nejsou v dosahu, ale za návštěvu stojí obří Asuánská přehrada na Nilu s monumentálním chrámem Abu Sibel. Motorovým člunem se také vydáte na prohlídku chrámu Philae, umístěného na ostrově pro něj zbudovaném. Zrovna tak každého nadchne Luxor. Sice je cesta autobusem poměrně dlouhá, nicméně stojí za to. V Luxoru navštívíte komplex boha Amona – Rea – v Karnaku. Po obědě pokračujete návštěvou Memnónových kolosů, údolí Králů s Tutanchamonovou hrobkou a Zádušního chrámu královny Hatšepsut.

Foto: CK Blue Style

Chrám Philae na Asuánské přehradě

Inzertní sdělení:

Dovolenou v Egyptě na osm dní do kvalitního 4hvězdičkového hotelu s all inclusive pořídíte již od 9 tisíc korun. A co víc, do 15. ledna nabízí CK Blue Style v rámci předprodeje na léto řadu slev a výhod. Až dvě děti letí zdarma. K tomu slevy pro dospělé, možnost změnit zájezd až týden před odletem zdarma, zálohu 1500 Kč na osobu a parkování u letiště za first minute cenu. Neváhejte a vybírejte vyladěné zájezdy na www.blue-style.cz.

Letní dovolená:

Odlet z Prahy

Odlet z Prahy

Nebo se ohřejte u moře již nyní:

Odlet z Prahy

Odlet z Prahy

Odlet z Brna nebo z Ostravy

Výběr článků

Načítám