Hlavní obsah

Zvířata venku, lidé v kleci. V Jihoafrické republice lákají na obrácenou zoo

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Jihoafrické republice mají zájemci jedinečnou možnost vyzkoušet si zoo naruby. Ve snaze získat prostředky na ochranu lvů nabízí nezisková organizace GG Conservation zájemcům, aby se nechali zavřít do klece, kolem které se volně procházejí králové zvířat. Fotografové i milovníci divočiny se tak mohou šelmám ocitnout tváří v tvář zcela novým způsobem, uvedla agentura Caters News.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lidé v klecích, lvi venku - turisti si můžou na safari vyměnit role se zvířatyVideo: Caters News / GG Conservation , AP

 
Článek

Organizace se zabývá ochranou lvů, zejména před pytláky. Jelikož je péče o zvířata finančně náročná, klec pro lidi má přispět k navýšení finančních prostředků. „Potřebujeme peníze, abychom se dokázali postarat o zdraví a bezpečí lvů v naší svatyni,“ uvedla dobrovolnice Suzanne, která pro GG Conservation pracuje.

Za vstup na ostrov Komodo se budou platit desetitisíce

Cestování

V částečně zamřížovaném boxu, který je mimo to pokryt plexisklem, je několik otvorů, kterými si mohou návštěvníci pořídit fotografie. Není však výjimkou, že zvídavé šelmy vyskočí nahoru na klec a turisty si prohlížejí. „Říkali jsme si, že kdybychom něco takové měli, přilákáme více profesionálních fotografů,“ dodala Suzanne.

Foto: Profimedia.cz

V průhledném a částečně zamřížovaném boxu se mohou návštěvníci setkat se lvy tváří v tvář.

Všechny kočky, ať už velké nebo malé, podle ní milují krabice a samy si mohou vybrat, zda se k ní podívají blíž či nikoli. „Je to kompletně nový způsob, jak si lvy prohlédnout. Obzvlášť, když některý z nich sedí na plexiskle nad vámi,“ uzavřela dobrovolnice.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám