Hlavní obsah

Zůstaňte, jak dlouho chcete. Maledivský resort láká na takřka neomezený pobyt

Novinky, Michael Švarc

Maledivský resort Anantara Veli se rozhodl přilákat návštěvníky neotřelou nabídkou. Po vzoru bufetů „sněz, co můžeš“ spustí v příštím roce program, v jehož rámci zaplatí návštěvníci jednu fixní částku a budou moci zůstat po takřka libovolnou dobu. Pobyt však nevyjde nikterak levně, má stát 30 tisíc dolarů, což je přes 667 tisíc korun.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pobyty budou omezeny zatím výhradně na rok 2021. Během nich budou moci návštěvníci dle libosti obývat vodní bungalov, v ceně jsou také letištní transfer a snídaně, píše server CNN.

Další stravu a aktivity bude nutné zaplatit, ačkoli lidé, kteří využijí takzvané all you can stay nabídky, získají slevy například na ajurvédskou léčebnou kúru, lekce vaření maledivské kuchyně, případně na různé vodní aktivity typu potápění, šnorchlování či surfování.

Server CNN poukazuje na to, že ačkoli je cena za pobyt vysoká, pořád je mnohem nižší, než kolik by vyšla koupě dovolenkové nemovitosti v mnoha částech světa.

Spustí věrnostní program

Maledivy jako takové, ale i konkrétní resorty se snaží po koronavirové pauze oživit cestovní ruch, který je pro zemi velkým zdrojem příjmů. Nedávno vláda oznámila i věrnostní program, během kterého budou cestovatelé sbírat body podle toho, kolikrát ostrovní stát navštíví.

Země se otevřela zahraničním turistům poměrně brzy. Plyne to i z toho, že resorty a hotely jsou na soukromých ostrovech a lidé se mohou poměrně snadno izolovat před většími davy lidí.

Bodíky sbíráte? Maledivy chtějí turisty nalákat na věrnostní program

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám