Hlavní obsah

Známá pařížská dominanta nabídne přespání za pouhé euro

Kabaret Moulin Rouge se řadí k nejznámějším dominantám Paříže. Několik málo šťastlivců bude mít nyní možnost přespat přímo v ikonickém červeném mlýnu, který stojí nad vchodem do podniku. K dispozici jsou nicméně pouze tři červnové termíny, rezervace se otevřou v polovině května. Ubytování má stát pouhé euro.

Foto: Profimedia.cz

Moulin Rouge patří k nejznámějším pařížským dominantám.

Článek

Do ikonického červeného mlýnu, který dal kabaretu jméno, se veřejnost dosud nepodívala. To se během června změní, kdy se celkem šesti lidem naskytne možnost přespat ve zdejší „tajné” místnosti, jež byla speciálně upravena jen pro tyto účely. Na portálu Airbnb, který ubytování nabízí, je pokoj popsán jako budoár plný secesních prvků, kde nechybí ani miniaturní papírové jeviště.

Celá místnost je stylizována do období belle époque, které je ohraničeno léty 1890 a 1914. V tomto období prožíval Moulin Rouge, v němž se zrodil slavný tanec kankán, zlatou éru. Hosté se mohou těšit na řadu dekorací, ale i kostýmy k zapůjčení. Pokoji dominuje postel s růžovými nebesy.

Foto: Profimedia.cz

Veřejnosti se ikonický červený mlýn otevírá vůbec poprvé.

Foto: Profimedia.cz

Místnost je zařízena ve stylu belle époque.

Návštěvníkům bude k dispozici i soukromá terasa vedle mlýna, kde se budou moci kochat výhledem na ulice Montmartru. Součástí zážitku bude rovněž prohlídka kabaretu, místo na představení nebo tříchodová večeře na zmíněné terase.

Foto: Profimedia.cz

Hezkým detailem ve výzdobě pokoje je i malé papírové jeviště s kankánovými tanečnicemi.

„Představení v Mouling Rouge je útěkem z každodenního života, nabízí ponoření do půvabů francouzského kabaretu. Interiér mlýna je inspirovaný obdobím belle époque a přenese návštěvníky do doby, z níž tento nadčasový kabaret vzešel,“ uvedla tanečnice Claudine Van Den Berghová, která při zážitku figuruje v roli hostitelky.

Popularitu znásobil film

Pokoj je určen výhradně pro dva hosty, dohromady se tak přespání bude moci zúčastnit šest lidí. Termíny jsou 13., 20. a 27. června, rezervace se otevřou 17. května večer. Ubytování má stát pouhé euro, dostanou se k němu pouze ti nejrychlejší.

Jedí jen šneky a moc se nemyjí. Francouzi jsou obětí mnoha stereotypů

Podcasty a pořady

Moulin Rouge byl pařížskou ikonou už od svého vzniku. Popularitu kabaretu však značně znásobil stejnojmenný muzikálový film z roku 2001, v němž si hlavní role střihli Nicole Kidman a Ewan McGregor. Snímek se paradoxně nenatáčel vůbec v Paříži, ale v australských filmových Fox Studios v Sydney.

Foto: Profimedia.cz

Na romantické terase hosté pověčeří.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám