Hlavní obsah

Ženu při kontrole na letišti donutili, aby se svlékla do tílka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trapný a nepohodlný. Tak popisuje svůj zážitek ze sydneyského letiště novinářka ABC News Louise Milliganová, kterou zaměstnanci u bezpečnostní kontroly donutili, aby si sundala sáčko, pod kterým měla jen tílko. Žena si stěžuje, že muž před ní, jenž byl oblečen ve volném svetru, nic takového dělat nemusel.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Jsem na letišti v Sydney a u bezpečnostní kontroly, kde mají nový scanner celého těla, jsem si musela sundat sako, pod kterým jsem měla jen malé tílko. Tohle se mi nikdy nestalo. Muž přede mnou měl velký objemný svetr a nemusel se svlékat. Bylo to trapné, nepříjemné a hrůzné,“ napsala novinářka na Twitteru.

Doplnila, že scanner by ji údajně nedokázal v saku řádně zkontrolovat. „Ale chlápka ve volném svetru naskenovat dokáže? Totální nesmysl. Řekla jsem jim to, ale úplně mě ignorovali,“ dodala Milliganová na adresu zaměstnanců letiště.

Žena si na chování postěžovala posádce aerolinek Qantas, podle kterých se v týdnu podobný zážitek přihodil více ženám. „Řekli mi, že jedna se dokonce rozplakala, když byla donucena, aby si sundala tričko. Některé si stěžovaly vedení letiště,“ uvedla novinářka.

Vedení se omluvilo

„Stalo se mi něco podobného na letišti v Melbourne. Měla jsem na sobě tričko s bílou rozepnutou košilí a chtěli po mě, abych si ji sundala. Bylo to divné,“ okomentovala pod vláknem na Twitteru jedna žena.

Letiště v Sydney se Milliganové za zážitek omluvilo prostřednictvím Twitteru. „Louise, je nám vážně líto, že k tomuhle došlo, už o tom jednáme s naší bezpečnostní agenturou. Děkujeme, že jste nám o tom dala vědět,“ napsali zástupci letiště. Žena za omluvu poděkovala, znovu však dodala, že šlo o velmi hrubý a sexistický zážitek.

Nejlepší letiště světa mají v Kataru

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám