Hlavní obsah

Žena žaluje aerolinky o miliony dolarů. Kvůli roušce ji vyloučily z přepravy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celkem 10 milionů dolarů požaduje po americké společnosti Southwest Airlines jedna z jejích zákaznic. Tu měl personál vyloučit z přepravy za to, že nedodržela povinnost mít nasazenou roušku. Žena se ovšem brání tím, že si ochranu úst sundala pouze kvůli pití, ze zdravotních důvodů musí totiž zůstat hydratovaná.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Osmašedesátiletá Medora Clai Readingová byla z letadla vykázána loni 7. ledna. Podle jejích slov k ní byl personál nepřátelský a naléhal, aby měla roušku neustále nasazenou. Žena chtěla posádce ukázat potvrzení od lékaře, že trpí nízkou hladinou cukru a srdeční vadou a musí kvůli tomu často pít, zaměstnanec aerolinek se o to prý nezajímal.

Po opuštění letadla se žena ihned vydala k letištní policii, kde jí bylo řečeno, že k podobným případům dochází až příliš často a obvykle právě u aerolinek Southwest, uvádí server Independent.

Společnost se nevyjádřila

Tento rok se proto Readingová rozhodla společnost zažalovat. Její advokátka Kristina Heuserová se přitom odvolává na letadlo plné svědků, personál je podle ní nepřátelský a zneužívá svých pravomocí. V rámci dodržování epidemiologických opatření se pak chová zcela bez rozumu.

„V tuto chvíli nemáme k tomuto probíhajícímu soudnímu sporu žádné komentáře, protože aktuálně provádíme kontrolu stížnosti,“ uvedl mluvčí aerolinek Southwest.

V loňském roce bylo v USA nahlášeno takřka šest tisíc případů s problémovými cestujícími, z toho se asi čtyři tisíce týkaly roušek. Počet incidentů se snížil poté, co americký úřad pro civilní letectví rozhodl o zavedení nulové tolerance vůči těm, kteří rozdmýchávají v letadle konflikty. Takové osoby vládní agentura tvrdě pokutuje.

Cestující se vloupal do kokpitu, poškodil letadlo a snažil se utéct oknem

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám