Hlavní obsah

Žena vyhodila plínky v letadle. Stevard jí řekl, že už si kvůli tomu nezalétá

Na černé listině se měla ocitnout žena, která v letadle americké společnosti Mesa vyhodila do koše špinavé plínky. Podle stevarda šlo totiž o biohazard a později pasažérce sdělil, že se za takové počínání dostala na seznam lidí, kteří už s aerolinkami nesmějí létat. Žena chce kvůli incidentu společnost žalovat, uvádí server Business Insider.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Američanka Farah Naz Khanová, která je lékařkou ze Seattlu, cestovala minulý pátek se svým manželem z Montany do Texasu. Asi v polovině letu šla do zadní části letadla přebalit svou malou dceru, špinavé plínky poté umístila do sáčku a vyhodila do koše.

Když se vracela na své místo, zastavil ji stevard s otázkou, zda se právě zbavila plínky. Zaměstnanec společnosti měl na ženu křičet, že jde o biohazard. Khanová požádala jinou letušku o pytlík na odpadky, aby do něj plínku ještě zpětně uložila, podle ní však žena neudělala nic špatného.

Vzápětí jí volal

Khanová po přistání vyplnila na stevarda stížnost. Ten jí o pár hodin později zavolal. „Kvůli dnešnímu incidentu s biohazardem jste byla umístěna na seznam lidí, kteří už si nezalétají,“ citovala zaměstnance Khanová pro server NBC.

V letadle se do sebe pustily dvě ženy kvůli rouškám. Jednu z nich posádka vykázala

Cestování

„To mě neuvěřitelně rozčílilo, protože celá záležitost byla nanejvýš ponižující,“ uvedla s tím, že použitou plínku vylovila ještě v letadle z koše, dala ji do dalšího sáčku a vyhodila až po přistání. Podle Khanové byl tříminutový telefonát se stevardem samá sprostota.

„Vy si s sebou taháte děti všude. To nevíte, že někteří chtějí jen klidný let, aniž by museli poslouchat vaše otravné děti?“ měl říct ženě stevard.

Aerolinka Mesa, které operuje některé regionální linky pro společnost United, uvedla, že záležitost prověřuje. „Detaily, které naše zákaznice popsala, se neslučují s vysokými standardy, které od našich stevardů požadujeme,” uvedl mluvčí.

Khanová pro NBC News uvedla, že si nemyslela, že ji aerolinka skutečně umístila na černou listinu. Přesto se jí prý nikdo neozval, dvakrát jí však volali ze společnosti United. I tak se však nedozvěděla, jak se stevard dostal k jejímu telefonnímu číslu či zda ho čeká nějaký postih. Omluvy se prý rovněž nedočkala. Podle Business Insideru proto žena zvažuje trestní oznámení.

United Airlines vrátí do hry nadzvukové létání

Ekonomika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám