Hlavní obsah

Cestující v letadle uhodila syna i manžela a nadávala letušce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokuta ve výši 32 tisíc dolarů (705 tisíc korun) hrozí cestující amerických aerolinek Horizon Air. Během květnového letu se totiž začala v letadle chovat agresivně. Nejprve křičela na syna i manžela, udeřila je, poté měla spolucestujícímu ukradnout sušenku, nadávat letušce a hodit po ní odpadky. Detaily incidentu zveřejnil americký úřad pro civilní letectví.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Problémová pasažérka cestovala 18. května z Austinu v Texasu do kalifornského San Francisca. Problém nastal ve chvíli, kdy se žena odmítla připoutat pásem a posádka se tak nemohla věnovat svým ostatním povinnostem, uvedl úřad pro letectví.

„Po letušce hodila odpadky a chňapla po sušenkách spolucestujícího,“ doplnila agentura. Pro ženu následně navrhla pokutu ve výši zmíněných 32 tisíc dolarů.

Dobývání do kokpitu i útoky

FAA zveřejnila detaily incidentu až nyní, společně s dalšími devíti. V jednom případě měl cestující American Airlines fyzicky napadnout personál, když kapitán rozhodl o jeho vyloučení z přepravy kvůli chybějící roušce.

V obdobném duchu se nesou i další zveřejněné případy, ne vždy však šlo o roušky. Jeden z cestujících začal například verbálně útočit na letušku poté, co zjistil, že mu nejde sklopit sedadlo, uvádí server Independent. Jiný se dobýval do kokpitu.

Kvůli takovým incidentům zavedl úřad pro civilní letectví politiku nulové tolerance. Znamená to, že na rušivé či agresivní chování bude cestujícím bez milosti udělena pokuta. Problémy při cestování letadlem díky tomu však nevymizely.

Cestující v letadle překvapila zbloudilá tarantule

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám