Hlavní obsah

Žena předstírala zdravotní komplikace kvůli lepšímu sedadlu. Letadlo ale nouzově přistálo

Novinky, mšv

V nouzové přistání vyústily potíže s jednou cestující na pátečním letu společnosti American Eagle. Ta posádce tvrdila, že trpí dýchacími problémy, kapitán se proto rozhodl vrátit na letiště. Až později vyplynulo, že žena zdravotní komplikace předstírala, aby dostala lepší místo, napsal server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Letadlo bylo na cestě z Pensacoly na Floridě do Miami. Nejmenovaná cestující upozorňovala posádku, že má dýchací potíže, ale zřejmě nepředpokládala, že kapitán zavelí k návratu. Zpět na zemi chtěl personál ženu vyvést z letadla, ta to ale odmítla. Nakonec bylo třeba evakuovat celý letoun.

Pasažérka později sama přiznala, že zdravotní potíže předstírala, uvedl za policii města Pensacola Mike Wood. „V pátek byl let American Eagle nucen vrátit se do Pensacoly, protože pro jednu z cestujících byla vyžádána zdravotní asistence,“ uvedl mluvčí American Airlies, mateřské společnosti American Eagle. „Pasažérka byla následně vyvedena ostrahou a zdravotnickým personálem,“ dodal.

Žena byla následně umístěna do vazby v rámci floridského zákona, jenž umožňuje držet osoby s mentálními poruchami po dobu 72 hodin za mřížemi, pokud by mohli představovat riziko pro sebe nebo ostatní. Zatím proti ní nebyla vznesena žádná obvinění.

Nový přírůstek do rodiny žena přivítala v letadle

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám