Hlavní obsah

Žena otevřela nouzový východ v letadle a přes skluzavku prchla pryč

Zatčením skončilo minulé úterý řádění jedné cestující American Airlines. Žena se ještě před odletem dostala do sporu s posádkou, poté otevřela nouzový východ, což aktivovalo bezpečnostní skluzavku. Po ní pasažérka utekla na letištní plochu, krátce nato však byla zadržena. Aerolinky ji za to umístily na blacklist.

Foto: Profimedia.cz

K incidentu došlo u American Airlines (ilustrační foto).

Článek

Není úplně jasné, co ženu, která byla později identifikována jako Cynthia McKnightová, vyprovokovalo. Podle jednoho ze svědků však byla naštvaná a dohadovala se s posádkou. Poté se rozhodla z letadla prchnout, uvádí server Independent.

Situaci na Twitteru komentoval hráč amerického fotbalu Spencer Brown, který letadlem z Buffalla v New Yorku do Chicaga cestoval. „Sedím v letadle. Žena je naštvaná. Žena spustí nafukovací skluzavku, aby utekla z letadla. Žena divoce běhá po letištní ploše. Dorazili policisté. Let je pokažen. Máme vzpomínky,“ glosoval fotbalista na sociální síti a připojil i fotografii skluzavky.

„Cynthia McKnightová čelí nespočtu obvinění za několik přečinů, včetně výtržnictví, obtěžování či nedovoleného vstupu,“ uvedla šéfka místního dopravního úřadu Helen Tederousová.

Incident potvrdil také mluvčí American Airlines. „Cestující otevřela hlavní nástupní dveře, což spustilo únikovou skluzavku, a opustila letadlo. Osobu však rychle zadrželi strážci zákona a my ji po dobu vyšetřování umístili na interní blacklist,“ vysvětlil mluvčí a poděkoval posádce za profesionalitu.

Aerolinka cestujícím nabídla 10 tisíc dolarů, pokud se vzdají místa. Odmítli

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám