Hlavní obsah

Zamluvte si pro sebe celou řadu, nabízejí aerolinky cestujícím

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Emirates nabízí cestujícím v economy, aby si pro sebe zamluvili nikoli jedno sedadlo, ale hned celou řadu. Důvodem přitom není pouze sociální odstup během pandemie. Řada zákazníků chce podle dopravce zkrátka sedět pouze vedle svého partnera či se svou rodinou, uvádí server Mirror.

Foto: Profimedia.cz

Emirates nabízejí zájemcům více prostoru.

Článek

Zájemci si nemohou celou řadu zamluvit s předstihem, ale až u odbavení na letišti. Tato možnost má být totiž k dispozici jen v případě, že to kapacita letadla dovolí. Lidé pak za prázdná sedadla zaplatí v přepočtu 1200 až 3500 korun.

Společnost Emirates uvedla, že se tuto službu rozhodla zařadit do své nabídky po zpětné vazbě od zákazníků. O více prostoru totiž projevují zájem například partneři nebo rodiny s dětmi, které zkrátka nechtějí svými dítky obtěžovat přísedící pasažéry. V době pandemie pak tuto možnost využijí také ti, kteří si chtějí zajistit více místa na rozestupy.

Kvůli cestovním restrikcím operují aerolinky nadále v omezeném provozu. Češi se s nimi aktuálně mohou vypravit do Dubaje, která zůstává otevřená.

Na vládním cestovatelském semaforu jsou však Spojené arabské emiráty označeny jako vysoce rizikové, z čehož vyplývá povinnost nechat si před odletem zpět do České republiky udělat PCR test a poté být v pětidenní izolaci.

Dovolená v Dubaji v době covidové? Závan normálního života

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám