Hlavní obsah

Zámek Buchlovice vystavuje padesát druhů a forem tulipánů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmnáct set kusů řezaných tulipánů padesáti různých druhů a rozličných barev, odstínů i tvarů okvětních lístků jsou až do pondělí k vidění v Sala terreně zámku Buchlovice na Slovácku. Od pátku se zde koná tradiční výstava nazvaná Tulipomanie.

Výstava květin na zámkuVideo: Aleš Fuksa, Právo

 
Článek

Většina vystavených květin pochází z burzy tulipánů, která je v blízkosti nizozemského Amsterdamu, a do Buchlovic dorazily začátkem týdne.

Lidé mohou na výstavě obdivovat množství jejich různých barevných variant, a to od čistě bílé, přes červenou či bledě růžovou, žíhané květy až po fialové tulipány.

Originální jsou i sytě červené tulipány, u nichž jsou okraje okvětních lístků třepenité. Jejich název je tulipán Versace a spojitost s kreativním módním návrhářem je viditelná právě tvarem květu. Nechybí však ani tradiční žluté či oranžové květy.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Tulipány jsou v buchlovické Sala terreně vystaveny až do Velikonočního pondělí.

Zámek Buchlovice byl postavený začátkem osmnáctého století coby příklad italské barokní vily ve středoevropském prostoru. Zámek patří k nejzachovalejším i nejnavštěvovanějším památkám Zlínského kraje a nachází se ve stejnojmenné obci v podhůří Chřibů. Nedaleko od něj na konci stojí další historický skvost, a to hrad Buchlov.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám