Hlavní obsah

Zákazů v Římě přibývá. Mají zatočit s nevychovanými turisty

Novinky, mšv

Málokteré město vystupuje proti nevychovaným turistům tak silně jako Řím. Radnice nyní aktualizovala seznam pravidel, nařízení a zákazů - některé z nich platily už od roku 1947. Nově se má například postihovat, pokud budou muži ve městě chodit do půli těla, ale také to, když se někdo rty dotkne pítka u fontány, píše server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Španělské schody jsou oblíbeným místem pro setkávání. Platí zde však řada zákazů.

Článek

Nová nařízení pokrývají snad každou myslitelnou oblast turistického života. Už dříve bylo zakázáno svačení na Španělských schodech, nově jde také o okolí fontány di Trevi, restrikce zmiňuje navíc jídlo, po němž může zůstat nepořádek, tedy zřejmě fast food. Mezi další nařízení patří zákaz věšení zámků lásky na mosty nebo zákaz odhalování se, respektive svlékání si triček, což je mířeno na některé pány, kteří se po městě producírují polonazí.

Některá nařízení byla vytvořena už v roce 1947, radnice se nyní rozhodla jejich soubor aktualizovat. Za porušení zákazů hrozí peněžité postihy, v mírnějších případech jen napomenutí od policie.

„V Římě turisty vždy vítáme, ale neznamená to, že budeme tolerovat špatné chování nebo škodu, kterou našemu městu někteří působí,“ řekla pro Telegraph starostka Virginia Raggiová. Dodala, že napíše dopis ambasádám, aby na pravidla občany svých zemí upozornily. „Aktualizovali jsme staré regulace pro potřeby moderní společnosti,“ dodal Marco Cardilli z radnice.

Itálie obecně patří k zemím, které nejsou vůči nevybíravému chování dvakrát shovívavé. S negativními dopady turismu se potýkají i další města v zemi, zejména Benátky, Milán či Florencie.

Reklama

Výběr článků

Načítám