Hlavní obsah

Zábavní park začal vážit návštěvníky před vstupem na atrakce. Ponižující, tvrdí lidé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Australský zábavní park Adventure World v Perthu zavedl poměrně kontroverzní opatření. Kvůli váhovým limitům zde začali přímo před vstupem na atrakce vážit návštěvníky; a pokud překročí vrchní hranici, rozsvítí se na zařízení červená kontrolka. Množství lidí něco takového považuje za ponižující a degradující.

Foto: Profimedia.cz

Zábavní park Adventure World v Perthu

Článek

Každá atrakce má svůj vlastní váhový limit. Návštěvníci mohou zjistit, zda se do něj vejdou, na „samoobslužných“ váhách, přičemž výsledek poznají okamžitě.

Pokud se rozsvítí zelená kontrolka, mohou si užít divokou jízdu, pokud se však rozsvítí červená, mají smůlu, uvádí server Independent.

Na jednu z atrakcí je váhový limit 90 kilogramů, na jednu z horských drah však pouze 75. „Vědí vůbec, jaká je průměrná váha dospělého?“ napsal na oficiální facebookové stránky zábavního parku jeden z uživatelů sociální sítě.

„Váha vám ukáže velké červené světlo, pokud překročíte limit. Jak ponižující. Jak degradující,“ napsal další z návštěvníků parku.

Někdo už se nesveze

O své rozhořčení nad novými pravidly se někteří návštěvníci podělili i s místním tiskem.

Jistá matka, která se do zábavního parku vypravila se svými dvěma dětmi, uvedla, že její 13letá dcera se cítila značně poníženě, když byla nucena se před vstupem na jednu z atrakcí zvážit. Limitem navíc neprošla.

„Byla jsem naštvaná a zklamaná. Celé roky jsme si místní jízdy užívali a najednou nemůžeme,“ uvedla žena pro list The West Australian.

„Park už není pro nás. Ještě minulý rok jsme tu s dětmi jezdili bez jakéhokoli problému, ale tenhle rok nám před očima svítí jen červené světlo a říká nám, že nikam nemůžeme,“ postěžovala si další žena serveru 7 News.

Návštěvníci nová opatření označují výrazem fat-shaming, což znamená zesměšňování kvůli nadměrné váze.

Šéf zábavního parku Andrew Sharry se ovšem hájí, že jde o bezpečnostní regule vycházející z doporučení konstruktérů atrakcí. Za případné nehody po překročení limitů by totiž nesl zodpovědnost provozovatel.

„Letos nedošlo k žádným změnám, co se týče váhových limitů pro horské dráhy, skluzavky nebo další atrakce,“ uvedl Sharry s tím, že obdobný systém využívají i další zábavní parky v zemi a není tedy ojedinělý.

Jedna z nejrychlejších horských drah světa se zastavila. Lámala lidem kosti

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám