Hlavní obsah

Za nejslavnějším čarodějem brzy i do Japonska

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příznivci filmového Harryho Pottera z východní Asie mohou oslavovat. Do Japonska totiž zamíří permanentní výstava věnovaná právě nejslavnějšímu čaroději světa, píše server CNN. Půjde o pobočku britských Warner Bros. studií za britským Londýnem, kde je expozice s autentickými kulisami, kostýmy a rekvizitami přístupná už osm let.

Foto: Profimedia.cz

Kromě Harryho Pottera obsáhne atrakce také sérii Fantastická zvířata.

Článek

Výstava, která návštěvníky přenese do kouzelnického světa, se otevře v Tokiu a bude zabírat rozlohu 30 tisíc metrů čtverečních. Expozice však není tematickým zábavním parkem, ukazuje kromě kulis a kostýmů také proces vzniku osmi filmů o Harrym Potterovi.

Lidé se budou moci projít obdobnými scenériemi jako v londýnských studiích, například bradavickou Velkou síní, Zapovězeným lesem nebo Příčnou ulicí. Expozice navíc pokryje i sérii Fantastická zvířata, která patří do stejného dějového universa, a jež Harryho Pottera časově předcházejí.

Jak se točil Harry Potter. Prohlídka filmového studia je zhmotněná fantazie

Cestování

Atrakce se otevře nejdříve v roce 2023. „Studio Tour Tokio bude po Londýnu teprve druhé zařízení svého druhu na světě a nabídne nový typ experimentální zábavy,“ uvedla v prohlášení Itochu Corporation, s níž se společnost Warner Bros. na výstavě podílí.

V areálu historického parku

Pro Japonce je ale expozice významná i z jiného důvodu, píše CNN. Komplex se totiž bude nacházet v části areálu historického zábavního parku Tošimaen Amusement Park, který letos oslavil 94. narozeniny a naneštěstí se koncem srpna nadobro uzavírá. Je domovem jednoho z nejstarších kolotočů na světě.

Z velké části areálu vznikne veřejný park, u kterého pak bude právě potterovská výstava. Úřady doufají, že do skomírající lokality přiláká opět návštěvníky.

Reklama

Výběr článků

Načítám