Hlavní obsah

Z Prahy do New Yorku bude možné od jara létat i pod 10 tisíc korun

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od jara bude mít Praha velmi výhodné spojení s New Yorkem. Ačkoli se bude jednat o let s přestupem v německém Frankfurtu, lákadlem má být nízká cena pod 10 000 korun a také brzký přílet do americké metropole naplánovaný kolem 11. hodiny. Spoj do Frankfurtu bude provozovat společnost Lufthansa, dále do New Yorku pak Singapore Airlines.

Foto: Profimedia.cz

Z Frankfurtu do New Yorku bude létat Airbus A380.

Článek

Výhodné spojení bude umožněno díky změnám v letním letovém řádu Lufthansy, z Prahy se bude odlétat totiž už v 6:00 hodin ráno. Na americké letiště J.F. Kennedyho letadlo dosedne v 11:10 tamního času.

„Pro české cestovatele je to určitě vynikající zpráva. Singapore Airlines jsou jedny z nejlepších aerolinií na světě, takže se můžeme těšit na prvotřídní servis za velmi rozumnou cenu,“ tvrdí ředitel portálu Letuška.cz Josef Trejbal.

Na lety do New Yorku z Frankfurtu bude nasazen Airbus A380 se čtyřmi cestovními třídami. Ceny pro ekonomickou začínají na 9480 korunách, za business třídu na 55 429.

Přímé spojení Prahy a New Yorku je provozováno pouze v létě. Podle tiskové mluvčí Mariky Janouškové proto nejčastěji cestující využívají spojení přes Londýn, dále Paříž a Amsterdam. „V minulém roce dosáhl trh ve směru Praha - New York (letiště JFK a Newark, pozn. redakce) objemu 75 000 cestujících a meziročně vzrostl asi o 21 procent. Trh New York - Praha je poměrně sezónní, kdy hlavní část poptávky je generována ve 2. a 3. kvartálu,“ dodává Janoušková.

Reklama

Výběr článků

Načítám