Hlavní obsah

Vzhůru do Západozemí. Finsko má ledový hotel ve stylu Hry o trůny

Novinky, mšv

Už podruhé se mohou fanoušci seriálového hitu Hra o trůny vydat do Finska. V severní části země totiž znovu vyrostl ledový hotel, který zdobí draci, bílí chodci, Noční král a další postavy či místa známá z populárního fantasy. Při tvorbě stavby spojili síly sochaři z Ruska, Ukrajiny, Polska či Lotyšska, uvádí agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Laponsku otevřeli ledový hotel na motivy Hry o trůnyVideo: Reuters

 
Článek

Hotel leží zhruba 200 kilometrů nad polárním kruhem, návštěvníci v něm mohou prožít nefalšovanou zimu, která je jedním z ústředních témat seriálového a knižního hitu. V ledové budově se nachází celkem 16 pokojů, z nich každý má unikátní design. Na některé hosty shlíží zlověstný bílý chodec, na jiné zas vládce těchto nemrtvých Noční král. Nechybí ani draci, tříoká vrána nebo zlovlk.

Vyzdobené nejsou pouze samotné pokoje, ale také chodby, lobby nebo restaurace s barem. Pro zájemce je připravena i svatební kaple ve stylu Velkého Baelorova septa, tedy jakéhosi nejvyššího chrámu.

Projekt je součástí SnowVillage Lapland Hotelu, který na tvorbě oslnivé stavby spolupracoval s televizní stanicí HBO Nordic, ale především dvanácti profesionálními sochaři z různých zemí, včetně Finska. K vytvoření ledového hotelu použili celkem 400 tun ledu a sněhu.

Otevřeno do dubna

Teplota v hotelu se pohybuje kolem minus pěti stupňů Celsia, což je stále o poznání více než venku. Přesto je hostům doporučeno, aby v mrazivých pokojích strávili maximálně jednu noc a zbytek pobytu si užili hezky v teple přilehlých chatek.

Vstup do SnowVillage vyjde na 17,50 eur (450 korun), cena pokojů začíná na 480 eurech (12 400 korun), jedná se tedy o záležitost pro vyloženě skalní fanoušky Hry o trůny. Hotel bude otevřený do 21. dubna.

Ledový hotel mají i ve Švédsku, kde letos vyrostl už po devětadvacáté. Každý rok se může chlubit zcela unikátním designem, na němž se podílejí desítky světových umělců.

Reklama

Výběr článků

Načítám