Hlavní obsah

Vykřičte se z frustrace. Islandskou krajinu rozezní řev od lidí z celého světa

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Islandu se rozhodli spustit neotřelou iniciativu. Nazvali ji Let It Out a jejím cílem je, aby se lidé z celého světa vykřičeli z frustrace, která na ně dopadla s koronavirovou pandemií. Svůj hrdelní křik mohou nahrát a odeslat, aby mohl být přehrán přímo v působivých islandských lokacích, píše server Global News.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Vodopád Skógafoss.

Článek

Kromě toho, že rozličné křiky se budou dát přehrát na stránkách iniciativy, ke slyšení budou hlavně v sedmi islandských lokalitách, například v Reykjavíku, u vodopádu Skógafoss, na úpatí vulkánu Snæfellsjökull nebo poloostrově Vestfirðir. Každý, kdo se zapojí, obdrží video, na kterém bude jeho křik v některé z lokací zaznamenán.

„Vypadá to, že toho máte za sebou dost,“ uvedla na Twitteru organizace Inspired by Iceland. „Vypadá to, že to musíte dostat ven. Vypadá to, že potřebujete Island.“ Popisek k připojenému videu pak diváky nabádá, aby odkudkoli nahráli svůj křik, kterým uvolní svou frustraci, a mohl být puštěn na Islandu.

Podle iniciativy je neobvyklá kampaň inspirována křikovou terapií. „Chceme upoutat pozornost turistů k faktu, že je relativně bezpečné sem přicestovat a užít si nádhernou přírodu bez davů, což je podle nás něco, co budou lidé vyhledávat, až zájem o cestování opět stoupne,“ uvedla šéfka Promote Iceland Sigríður Dögg Guðmundsdóttirová.

„Je důležité upoutat nynějšími výhodami Islandu. Lidé sní o době, kdy bude opět možné cestovat a plánovat výlety. A my chceme být součástí této konverzace,“ uzavřela.

Reklama

Výběr článků

Načítám