Hlavní obsah

Vítejte v Bradavicích, škole čar a kouzel

Novinky, fis

Zatoužili jste při čtení či sledování příběhů o čarodějnickém učni jménem Harry Potter po návštěvě světa kouzel, kde nic není nemožné a každý den je plný dobrodružství? Od čtvrtka si tohle přání můžete splnit, jen budete muset sáhnout hlouběji do kapsy. Bradavice se totiž otevřely až v dalekém Los Angeles v Kalifornii.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kouzelnický svět Harryho Pottera v Los AngelesVideo: Reuters

 
Článek

Delší dobu očekávané otevření Kouzelnického světa Harryho Pottera v losangeleském zábavním parku Universal Studios Hollywood je tu. Návštěvníci z řad veřejnosti projdou branami expozice už ve čtvrtek.

V nabídce budou dvě jízdy — jedna v interiéru Bradavic, druhá v exteriérech, které čtenáři knižního originálu i diváci filmové verze Harryho Pottera dobře znají. V rámci venkovní expozice se turisté podívají do Medového ráje v Prasinkách, Ollivanderovy prodejny hůlek či hostince U Třech košťat...

Rozbít prasátka a hurá na výlet

Ti, kteří by si zatoužili kousíček kouzelnického světa odnést domů, si mohou zakoupit něco z širokého portfolia suvenýrů včetně kouzelnických hůlek a plášťů, jež k výbavě mladých kouzelníků v Bradavicích neodmyslitelně patří.

Jak popsal agentuře Reuters hlavní umělecký ředitel projektu Alan Gilmore, cílem byla maximální možná autenticita, a to nejen v napodobení světa čar a kouzel, ale také prostředí Anglie a Skotska.

Když pomineme cestovní výdaje z Česka, tak ani samotná návštěva zábavního parku a Kouzelnického světa Harryho Pottera není lacinou záležitostí. Jak informoval mimo jiné server Seattle times, park díky očekávané novince nedávno zdražil vstupné. Denní vstupenky se tak nyní pohybují v cenové relaci od 90 do 115 dolarů (asi 2140 až 2730 korun). Zakoupení kouzelnického pláště pak podle agentury Reuters přijde na dalších 100 dolarů (zhruba 2370 korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám