Hlavní obsah

Viditelná tetování či piercing už nevadí. Další aerolinky uvolňují pravidla

Lotyšské aerolinky airBaltic se rozhodly pozměnit pravidla pro zaměstnance. Nově už nevadí, pokud budou mít letušky a stevardi viditelná tetování, piercing, větší variabilita se týká rovněž účesů, uvádí společnost v tiskové zprávě.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Až dosud jsme aplikovali stejné pravidlo jako většina aerolinek — tetování byla povolená jen tehdy, když se mohla snadno schovat pod standardní uniformu,“ uvedla viceprezidentka pro HR Alina Aronbergová. „Teď jsme tato pravidla značně rozvolnili, čímž umožňujeme zaměstnancům, aby projevili svou osobnost prostřednictvím tetování, piercingu či účesů,“ doplnila.

Nezakrytá tetování i trička. Další aerolinka uvolňuje dress code personálu

Cestování

Co se týče tetování, aerolinky uvádí, že jich bude přípustná většina. Dá se tedy předpokládat, že případná nevhodná či vulgární tetování budou muset být stále zakrytá. „Míříme k větší diverzitě a inkluzi,“ řekla Aronbergová.

Proměňuje se pomalu

Letectví je obecně považováno za velmi rigidní odvětví, co se odívání týče. Ke změně dochází velmi pomalu, řada světových aerolinek však v posledních letech uvolňuje dress code i zajetá pravidla pro tělesné ozdoby.

Kromě toho, že přibývá společností, které umožňují nezakrývat tetování, prochází velkou proměnou také šatníky. Letušky nutně nemusí nosit jen sukně, mohou je vyměnit i za kalhoty. Povinné už často nejsou ani boty na podpatku a podobně. Móda je navíc více genderově fluidní.

S inkluzí a diverzitou jdou ruku v ruce také oslovení. Mnohde vyměnili tradiční „dámy a pánové“ zkrátka za „cestující“.

Měly by letušky nosit podpatky? Podle jednoho z deseti mužů ano

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám