Hlavní obsah

Ve vídeňské kavárně můžou zákazníci trůnit na záchodové míse

Vídeň je kavárenskou metropolí světa. Hlavní rakouské město nabízí desetitisíce stolečků a židliček, u nichž může člověk v poklidu vychutnat lahodný nápoj. A majitelé podniků se kvůli silné konkurenci předhánějí v tom, jak zákazníky nalákat právě k sobě.

Článek

Jedním z nich je i Stefan Holz, jenž se zaměřil na pánskou klientelu a do svého lokálu umístil několik porcelánových toaletních mís. Holz věří, že záchod je pro muže oázou, kde každý den relaxují. A ačkoli ty jeho zdobené toalety stojící u červené zdi nejsou funkční, mají pánům pomoci vyvolat pocit odpočinku.

Poslední místo klidu

„Záchod je jedním z posledních míst na světě, kde muži mohou sedět a relaxovat bez žen a jiného vyrušování. Chtěli jsme jen, aby se zákazníci cítili jako doma,“ tvrdí Stefan Holz, jenž přejmenoval svůj podnik na oázu ticha neboli Süßes Häusl. Zdobené toalety nejsou funkční a kavárna není určena jen mužům, dámy mohou do podniku zavítat bez obav, ačkoli dominantní klientelou jsou skutečně pánové.

„Je to šílené, ale opravdu se tu cítím uvolněněji, když sedím tady obklopen všemi těmi mísami. Nakonec toaleta je trůnem mužů,“ míní čtyřiačtyřicetiletý Andreas Reider.

Kávu do Vídně přivezli na počátku šestnáctého století Turkové. Vídeňanům tehdy zachutnala a začali ji nejen nakupovat, ale také šířit do západní Evropy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výletní plavby jsou jako velký flám

Pokud vás zvyk vstávat v pět ráno neopustí ani o dovolené, na výletní lodi můžete hned poté zamířit do jídelny. Už je prostřeno, na ohřívaných mísách šunka,...

Výběr článků

Načítám