Hlavní obsah

Ve Švédsku otvírají unikátní hotel na stromech

Novinky, ČTK, Marcela Janouchová
Stockholm

Ubytování v hotelu je stále oblíbenou a populární záležitostí. Proto se jejich vlastníci snaží přicházet se stále originálnějšími nápady. Jedním z nich je také Treehotel ve Švédsku, který je umístěn na kmeni stromů. První čtyři pokoje začnou podle agentury Reuters fungovat 17. července, další dva až v říjnu.

Foto: Profimedia.cz

Treehotel

Článek

Projekt s názvem Treehotel vznikl u města Harads vzdáleného asi 60 kilometrů na jih od polárního kruhu. Chce přitáhnout milovníky designu a zároveň přírody z celého světa.

Jedna z konstrukcí "hotelových pokojů" připomíná ptačí hnízdo, další létající talíř, jiná přestupní stanici lanovky.

Foto: Profimedia.cz

Treehotel

Hotel se skládá z šesti pokojů, navrhovanými pěti různými architekty. Pokoje jsou především budovány z borovicového dřeva s prosklenou fasádou. Treehotel je také prvním domem na světě, který má saunu a konferenční místnost, která pojme až 12 lidí.

"Je to zajímavá budova. Takovou jinde na světě nenajdete. Je absolutně unikátní," říká jeden ze spoluzakladatelů projektu Kent Lindvall. Podle něj by mělo časem v Harads být ve stromě vystavěno 24 různých konstrukcí od stejného počtu architektů.

Foto: Profimedia.cz

Treehotel

Foto: Profimedia.cz

Proč Treehotel právě v Harads

Místo v severním Švédsku, kde se hotel nachází, patří mezi nejkrásnější místa Švédska vůbec. Je obklopeno nádhernými lesy a přírodou a je tak skvělou příležitostí a místem pro aktivity, které vlastníci Treehotelu připravili.

Foto: Profimedia.cz

Treehotel

V plánu je výstavba dalších pětadvaceti Treehotelů, které budou navrhovat nejlepší mezinárodní architekti. Odhadní cena pro jednoho hosta za jednu noc se vyšplhá zhruba k 250 dolarům (5000 Kč). Podle majitelů už zájem projevili Evropané a Australané.

Reklama

Související témata:

Související články

Po stopách Beatles ulicemi a kluby Hamburku

Náměstí Beatles (Beatles Platz) ve vyhlášené hamburské zábavní čtvrti St. Pauli pulzuje čilým životem i během sobotní noci. Zástupy míjejí jeden za druhým...

V Beskydech gorolé slezští postavili milíř

Unikátní stavba se v České republice objevila v Horní Lomné v Beskydech. I přes tropické teploty se místní nadšenci - gorolé slezští - z občanského sdružení...

Výběr článků

Načítám