Hlavní obsah

Ve Švédsku mají první ledový hotel, který bude fungovat i v létě

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úplně první ledový hotel se ve Švédsku zrodil už před 27 lety. Každou zimu se stavba znovu budovala z ledových kvádrů, aby její krásu mohli přijet obdivovat hosté. V prosinci minulého roku se na stejném místě, v laponské vesnici Jukkasjärvi, otevřel nový ledový hotel. Ten má díky speciální technologii fungovat i v letních měsících a poskytovat tak hostům luxusní mrazivé útočiště.

Foto: REX Shutterstock, Profimedia.cz

Hotel se nachází ve švédském Laponsku.

Článek

I když budou letní teploty vysoko nad nulou, v hotelu se naopak budou držet v příjemných minusech. A to díky chladicímu systému, který bude navíc ekologický, napájený solární energií.

V luxusní ledové budově se nachází bar, umělecká galerie, ale především deset nádherně dekorovaných apartmánů, ze kterých půjde sledovat jak půlnoční slunce za polárního dne, tak aurora borealis za polární noci.

Raritou, kterou by v ledovém hotelu asi nikdo nehledal, budou také sauny, mimo nich i ledová kaple. V pokojích se teplota udržuje mezi minus pěti až minus osmi stupni Celsia, a z ledových bloků jsou vytvořené dokonce i postele. Stejně jako původní ledový hotel, i tento má takzvané umělecké apartmány, které vyřezali umělci z celého světa.

Reklama

Výběr článků

Načítám