Hlavní obsah

V Turecku opravují 1600 let starý křesťanský klášter. Má přilákat turisty

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Významnou turistickou atrakcí se má stát křesťanský klášter Mor Kuryakos na východě Turecka. Úřady nedávno dokončily první fázi rekonstrukce této památky, jejíž založení je datováno do 5. století, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Turecko restauruje 1600 let starý asyrský klášterVideo: Reuters

 
Článek

Dvoupodlažní klášter založený před 1600 lety syrskými křesťany, se nachází v okresu Besiri při východních hranicích Turecka. Starobylou památku čekají ještě dvě fáze rekonstrukce, guvernér okresu Sinan Asci uvedl, že klášter bude společně s městem Hasankeyf důležitou turistickou atrakcí.

„Klášter je centrem syrského křesťanství a hned za ním se nachází mešita, což je známkou velké tolerance,“ myslí si Asci a dodává, že lidé různého vyznání žili v regionu poklidně po staletí. Turecko se podle agentury Reuters v posledních letech snaží obnovit a zpřístupnit kostely či synagogy po celé zemi, které byly zavřené více než stovku let.

Druhá fáze obnovy kláštera by měla začít po svátku přerušení půstu, jenž následuje po svatém měsíci ramadánu, který končí tento týden. Jen první fáze renovace památky, jenž se rozprostírá na 2500 metrech čtverečních, stála téměř 5,5 milionu korun.

Izolované prázdniny? Turecko chce přilákat turisty na plavební zájezdy

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám